En Sıcak Konular

EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ

8 Nisan 2008 22:07 tsi
EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sona erdi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sona erdi.
     Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 5,5 saat sürdü.
     Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet bakanları Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan katıldı.
     Toplantıda, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Şaban Dişli ve Reha Denemeç ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

"EKONOMİ OLUMSUZ DIŞ KOŞULLARDAN ETKİLENDİ"
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşen ekonomi değerlendirme toplantısında, Türkiye ekonomisinin olumsuz dış koşullardan belli ölçüde etkilendiğine dikkat çekilerek, bunun sebepleri ve alınabilecek tedbirler üzerinde durulduğu kaydedildi.
     Başbakanlık yeni binada yaklaşık 5,5 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, özelikle uluslararası piyasalarda enerji ve temel emtia fiyatlarındaki yükselişin yılın ilk çeyreğinde, ihracatta kaydedilen yüzde 36'lık artışa rağmen, cari işlemler açığını olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.
     Uluslararası piyasalarda, enerjinin yanısıra, temel gıda ürünleri fiyatlarının da yüksek oranda artmasının yurtiçi fiyatlar üzerinde bir baskı oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, tüm bu olumsuz koşullara rağmen, ekonomide büyümenin devam ettiği, sanayi üretiminin artığı vurgulandı.
     Açıklamada, geçen yıl yaşanan ağır kuraklık nedeniyle düşen tarımsal üretimde, bu yıl beklenen toparlanmanın, ekonominin büyümesini destekleyeceği de kaydedildi.
     Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülmekte olan Stand-By düzenlemesinin, gözden geçirme çalışmalarının, kısa süre içinde sonuçlanmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, global ortamdaki sıkışıklığın devam etmesinden dolayı, makro ekonomik politika uygulamalarında ''ihtiyatlı duruşun'' önemini koruduğu vurgulandı.



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,081 µs