En Sıcak Konular

CEBIT BİLİŞİM EURASIA FUARI AÇILDI

2 Ekim 2007 12:09 tsi
CEBIT BİLİŞİM EURASIA FUARI AÇILDI Yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katıldığı; 524 yeni ürünün sunulacağı CeBIT Bilişim Eurasia açıldı.

İSTANBUL - Yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katıldığı; 524 yeni ürünün sunulacağı CeBIT Bilişim Eurasia açıldı. Bu yıl 10 salonda gerçekleşecek fuarda iş dünyası, dijital yaşam ve telekomünikasyon olmak üzere 3 ana bölüm bulunuyor.
Hannover Fairs Interpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş Genel Koordinatörü Şafak Alpay'ın verdiği bilgiye göre, tematik bölümde ise kamu sektörü, gelecek parkı ile iş ve kariyer bölümleri, özel bölgede de inovasyon, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve mobil iş çözümleri yer alıyor.
Tematik bölüm olan iş ve kariyerde bilişim alanında insan kaynağına ihtiyacı olan 9 katılımcı firma iş ilanlarını dijital panoda duyuracak; bu uygulamaya ilişkin forumda da internette iş arama teknikleri, firma sunumları, bilişim sektöründe istihdam araştırması ve bilişimde kariyer ile istihdam konuları ele alınacak.
YASAD'ın özel bir bütçe ayırarak desteklediği YASAD Yazılım Bölümü'ne bu yıl mobil uygulamalar da eklendi. Mobil iş çözümleri adlı bölge de CeBIT Bilişim'in teşvikli bölgeleri arasında ilk kez yer alacak. Böylelikle YASAD'ın desteğiyle 7'si mobil iş çözümlerinde, 18'i yazılım bölgesinde olmak üzere 25 firma özel teşvikli bölgelerde katılımcı olarak bulunacak.
Bir diğer özel teşvikli bölge olan inovasyon bölgesini ise bu yıl Sabancı Üniversitesi, Türk Patent Enstitüsü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı desteğiyle oluşturuldu. Fuarın kapıları açıldığı andan itibaren bu bölümde yer alan tüm ürünlerin patent hakları Türk Patent Enstitüsü tarafından koruma altına alınacak.

-524 YENİLİK SUNULACAK-
27 bin metrekare alanda yerli ve yabancı toplam 900 firmanın katılacağı, 524 yeni ürün yer alacağı fuarı 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
İnsan zekasına en yakın kurumsal kaynak planlama programından yeni navigasyon ürünlerine, yeni network terminalinden yeni nesil araç takip sistemine kadar pek çok yeniliğin yer alacağı fuarda, ayrıca inovasyon özel bölgesinde 15 firma inovatif ürünlerini sergileyecek.
Bu yıl Almanya, Çin, Tayvan'nın yanı sıra ilk kez İspanya'dan da milli katılım olacak. Fuara ilk kez Berlin Teknik Üniversitesi, Würtzburg Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi ve Münih Üniversitesi'nin çeşitli projeleriyle katılacak.

-ANADOLU'DAN VIP KONUKLAR...-
Fuarda bu yıl Anadolu VIP Heyetleri Projesi de başlatıldı. 17 ilden 27 sektör temsilcisinin üst yöneticileri fuara katılacak.
Sivil toplum kuruluşlarının da CEBIT'te iş birliği arayışında olacağı ifade edilirken, YASAD, Türkiye Bilişim Vakfı ve Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği'nin Avrasya bölgesindeki çevre ülkelerinden benzer sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle fuarda bir araya gelmek üzere toplantılar organize ettiği belirtiliyor.

-BİLİŞİM ZİRVESİ-
İş dünyasını bilişim çözümleriyle buluşturan ''Bilişim Zirvesi 2007'' de bu yıl ''işini büyüt, dünyayı küçült'' temasıyla 2-5 Ekim arasında CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında gerçekleştirilecek.
Forum@Bilişim kapsamında da 40'ın üzerinde forum düzenlenecek.

-2008'DE CEBIT ZİYARETÇİ ODAKLI OLACAK-
Deutsche Messe AG Proje Müdürü Alexander Wurst, CeBIT fuarlarının yeni yapısının gelecek yıllarda ziyaretçi odaklı ve onların ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanacağını söyledi.
Şirketlerin fuara daha etkin katılımını desteklemek üzere yeni iletişim araçları da sunulacağını aktaran Wurst, katılımcıların pazarlamasına müşteri yönetimi sistemleriyle destek vereceklerini kaydetti.
CeBIT'in 2008'deki yapısının iş çözümleri, kamu sektörü çözümleri ile ev ve mobil çözümler olmak üzere üç ana bölümde toplanacağına değinen Wurst, tüm bu alanlara yönelik ürün ve uygulamaların yanı sıra forumlar, toplantılar ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin ticaret sinerjisini tetikleyici etkinlikler olacağını vurguladı.  

Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,481 µs