En Sıcak Konular

Bardakoğlu'ndan sert çıkış

2 Ekim 2007 19:38 tsi
Bardakoğlu'ndan sert çıkış Diyanet işleri başkanı;"Hiç kimse personelimize militan muamelesi yapamaz."dedi.

Hatırlanacağı üzere, geçen haftalarda,Diyanet İşleri'nden Milli Eğitim'e geçiş yapan personelin sayısı polemik konusu olmuştu.Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu,Papa'nın karşısında gösterliği liderlik vasfını bu olay karşısında da ortaya koydu:

Bardakoğlu, Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Din alanında yapılan tartışmaların bilimsellikten ve doğruluktan uzak olmasının düşünülemeyeceğini belirten Bardakoğlu, şunları kaydetti:

"Dini bilgiyi esas almak zorundayız. Artık kişisel kanaatlerin, bidatların ve hurafelerin, törelerin dini bilgi olarak sunulması dönemi geçmiştir. Ülkemizde 20'den fazla ilahiyat fakültesi vardır ve Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemizin gerçekten din hizmeti ve dini bilgi konusunda engin birikimi olan bir kurumdur. Biz Cumhuriyetimizin bu temel kurumuyla iftihar ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı İslam Dünyası içinde Batı Dünyası içinde önemli bir örnektir, özgün bir model oluşturmaktadır."

Din, din görevlileri ve Diyanet hakkında yapılan haberlerin ahlaki olmasını istediklerini belirten Bardakoğlu, bazen insanların kendi uydurdukları haberlere yorum yapmalarını istediklerini ve çoğu zaman üretilen bu haberlerin aslının olmadığını görmekten üzüntü duyduklarını kaydetti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine olan saygı ve sevginin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, din görevlilerinin özlük ve sosyal hakları hakkında alınması gereken mesafeler olduğunu söyledi.

Bardakoğlu, "Bu konuda iyileştirme yapılmadan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan diğer kurumlara geçişi dile dolamak ve bunu bir itham meselesi yapmak son derece inciticidir. Biz din görevlileri olarak hangi şartlarda olursa olsun kimseyi kırmamaya özen gösteriyoruz. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı olarak itibarımıza düşkün bir kurumuz" diye konuştu.

Hiç kimsenin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan personeli zararlı personel ve diğer kurumlara geçişi yasaklanan militan kişiler olarak göremeyeceğini vurgulayan Bardakoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün personeli ve din görevlileri her kurumun personeli kadar vatanına, milletine, bayrağına ve cumhuriyete bağlı kişilerdir. Ama istiyoruz ki bu kurumdan başka kurumlara geçişe kimse ihtiyaç duymasın" dedi.



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,286 µs