En Sıcak Konular

AİLE MAHKEMELERİ MERCEK ALTINA ALINACAK

8 Nisan 2008 10:44 tsi
AİLE MAHKEMELERİ MERCEK ALTINA ALINACAK Aile mahkemelerinin uygulamaları, bir araştırmayla mercek altına alınacak.

ANKARA - Aile mahkemelerinin uygulamaları, bir araştırmayla mercek altına alınacak.
     Alınan bilgiye göre, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, ''Türkiye'de Aile Mahkemeleri Uygulaması ve Uygulamanın Değerlendirilmesi'' konulu bir araştırma yapacak.
     Araştırma kapsamında, aile ile ilgili hukuki sorunların çözümü, ailenin korunması, huzuru ve refahı konularında önemli görevler yüklenen mahkemelerin, görevlerini gereği gibi yerine getirip getirmedikleri incelenecek.
     Ailenin korunması açısından mahkemelerin daha işlevsel hale getirilmesinin gerekliliği, boşanma davalarının sebepleri, boşanmaların çocuklar üzerinde yarattığı psikolojik sorunların çözümünde mahkemelerin işlevlerinin ve burada çalışan hakimlerin ihtisaslaşmalarının yeterli olup olmadığı gibi sorulara cevap aranacak araştırmanın, ailenin korunmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
     Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Araştırma Dairesi Başkanlığı, aile mahkemelerinin uygulamalarını incelemenin yanı sıra, bu yıl Türkiye'nin ergen profilini de ortaya çıkarmayı amaçlıyor.
     Ergen nüfusun güncel sorun alanlarını belirleyerek bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve ergenler konusunda aileleri ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla yapılan projede, hızla gelişen sosyoekonomik ve kültürel değişimlerin ergenler üzerindeki etkileri araştırılacak.
     Genel Müdürlük, ayrıca çocuklara yönelik programlar ve bu programlarda yayımlanan reklamların içerik analizlerini de yapacak.
     Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünün bu yıl içinde tamamlamayı planladığı bir diğer araştırma konusu ise Türkiye'de özellikle son yıllarda artan boşanmaların gerçek sebepleri olacak.
     Genel Müdürlüğün ele alacağı diğer konu ise ''Türkiye'de Kamusal Sosyal Yardım Alanların Yardım Algısı ve Yoksulluk Kültürü'' konusunda olacak.
     Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca yürütülecek araştırmayla sosyal yardım yapan kamu kurum ve kuruluşlardan yardım alanların yardıma ve yardım sağlayan kamu gücüne ilişkin duygu ve düşünceleri tespit edilecek. Araştırmada, yardımlar konusunda yaşanan sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri de yer alacak.
     En az 2 yıldır ayni ve nakdi yardım alan bireylerle çalışılacak araştırmada, yardım alan 2 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Bu haber 237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,906 µs