En Sıcak Konular

BAHÇELİ: 301'İN GÜNDEME GELMESİ AKP İÇİN SİYASİ İFLAS

8 Nisan 2008 12:30 tsi
 BAHÇELİ: 301'İN GÜNDEME GELMESİ AKP İÇİN SİYASİ İFLAS Bahçeli, AB komiserlerinin, ''Artık sabrımız kalmadı'' dediği bir dönemde, 301. maddeyi gündeme getirmenin AK Parti için siyasi iflas anlamına geleceğini belirtti.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AB komiserlerinin, ''Artık sabrımız kalmadı'' diyerek, Türkiye'yi tehdit ettiği bir dönemde, 301. maddeyi gündeme getirmenin AK Parti için siyasi iflas anlamına geleceğini belirtti.
     Bahçeli, partisinin TBMM Grubunda yaptığı konuşmada, ''301. madde Meclisin önüne getirilirse, AKP'li 339 milletvekili, milletin huzurunda bir onur ve haysiyet imtihanıyla karşı karşıya kalacak. Kimseye bırakmadıkları, muhafazakarlık, demokratlık ve mukaddesatçılığın gerçek yüzü ise bu imtihan sonucunda ortaya çıkacaktır'' dedi.
     Bahçeli, AK Parti'nin kapatılma davasının, siyasi gündemi, gelişmeleri belirleyen ve yönlendiren temel konu olma niteliğini koruduğunu bildirdi.
     Bu konu etrafındaki tartışmaların yoğunlukla sürdüğü ortamda, yönü ve tutumunu hala belirleyemeyen yegane partinin, davanın muhatabı AK Parti olduğunu savunan Bahçeli, ''Sayın Başbakan ve arkadaşlarının kriz şartlarının oluşması karşısında, kafa karıştırmayı geçerli bir çözüm yöntemi olarak gördükleri anlaşılmaktadır. İfratla tefrit arasında gidip gelen AKP yöneticileri, komplo teorileri ve senaryolarına takılıp kalmaktan kurtulup, önümüzdeki sancılı dönem hakkında somut bir perspektif ve makul bir yol haritası geliştirememişlerdir'' diye konuştu.
     Bahçeli, AK Parti'nin sözcülüğü ve avukatlığı görevini üstlenen basın organlarındaki gönüllülerin, kapatma davası sonrası başlattıkları kampanyanın üslup düzeyinin, her geçen gün düştüğünü, yargıyı hedef alan hakaretlerin dozunun giderek arttığını kaydetti. Bahçeli, bu cihat kampanyasının, hukuka ve kanunlara meydan okuyan bir pervasızlık boyutlarına taşındığını savunarak, ''Sayın Başbakan susmakta, medyadaki sadık kalemleri kin kusmaktadır'' dedi.
     MHP Genel Başkanı Bahçeli, AB temsilcilerinin, son dönemde AK Partili bakanların teşvikiyle Türk hukuk sistemine ağır hakaretler yöneltmesi ve anayasal düzenin kökten değişmesi çağrılarında bulunmasının, AK Parti için onur ve itibar kaynağı sayılmayacağını söyledi.
     Bahçeli, şunları kaydetti:
     ''Sayın Başbakan, içine girilen krizden çıkış yollarının, Brüksel'in kapılarında ve AB'nin koridorlarında değil, TBMM çatısı altında aranacağı ve bulunabileceği gerçeğini bir an önce kavramalı ve buna uygun olarak somut adımlar atmalıdır.''
     Son günlerde üniversitelerde meydana gelen öğrenci olaylarına da değinen Bahçeli şunları kaydetti:
     "Milliyetçi hareket mensuplarını bir kavganın tarafı gibi göstermeye yönelik alçakça girişimleri şiddetle ve nefretle kınıyorum. Yaşanan olayların mutlaka milliyetçilerle ilişkilendirilmesine yönelik sinsi ve zorlama gayretlerin beyhude çabalar olduğunu ve partimizle hiçbir ilgisinin olamayacağını kamuoyuna duyuruyorum.
     Olayları incelemeden, çok yönlü görmeden yetkililerin raporlarını göz önüne almadan, hiç kimse Türkiye'de ülkücülük-Kürtçülük kavgasının başladığını söyleyemeyecektir. Tahrik ve tertipler ne derece büyük olursa olsun, Milliyetçi Hareket mensupları demokratik tepkiler haricinde hiçbir girişime alet olmayacaktır."


Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,590 µs