En Sıcak Konular

AK PARTİ MKYK'DAN AÇIKLAMA

7 Nisan 2008 23:44 tsi
AK PARTİ MKYK'DAN AÇIKLAMA AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, Partisi'nin yaklaşık 6 saat süren MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantının ana gündeminin AK Parti hakkında açılan kapatma davası olduğunu belirtti.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Partisi'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tayin edeceği çalışma grupları tarafından mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürütülmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.
     Fırat, ''Elbette mahkeme süreci kendi içinde yürüyecektir, ancak bu sürecin siyasi ve ekonomik sonuçlarını şimdiden öngörerek milletimizin ortak menfaatlerini, ülkemizin istikrar ve huzurunu birlik ve bütünlüğünü koruyacak tedbirler almak da siyaset kurumun görevidir. Siyaset kurumunun, milletimiz adına yüklendiği bu sorumluluktan kaçınamayacağı açıktır'' dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, Partisi'nin yaklaşık 6 saat süren MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantının ana gündeminin AK Parti hakkında açılan kapatma davası olduğunu belirtti.
     Fırat, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iç ve dış gelişmeler hakkında bir değerlendirme yapmasının ardından MKYK üyelerinin söz alarak kapatma davası hakkında görüşlerini dile getirdiklerini söyledi.
     Kapatma davasının çok yönlü olarak bütün boyutlarıyla ele alındığını kaydeden Fırat, dava ile ilgili sürecin nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda MKYK üyelerinin görüş bildirdiklerini ifade etti.
     Toplantıda, temel savunma stratejisi üzerinde durduklarını belirten Fırat, şu hususlara dile getirdi:
     ''Bu çerçevede, Sayın Genel Başkanımız'ın tayin edeceği çalışma grupları tarafından mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürütülmesi kararlaştırılmıştır.
     Toplantımızda, bu sürecin haklı olarak kamuoyumuzda yol açtığı gelecek kaygıları ve belirsizlikler de ele alınmıştır.
     Bu itibarla, sürecin mahkeme boyutu dışında çok kapsamlı siyasi ve ekonomik sonuçlarının olacağı muhakkaktır.
     MKYK'mızda oluşan ortak akıl, inanıyoruz ki milletimizi bu sürecin ağır bedellerini ödemek mecburiyetiyle karşı karşıya bırakmayacaktır.
     Elbette mahkeme süreci kendi içinde yürüyecektir, ancak bu sürecin siyasi ve ekonomik sonuçlarını şimdiden öngörerek milletimizin ortak menfaatlerini, ülkemizin istikrar ve huzurunu, birlik ve bütünlüğünü koruyacak tedbirler almak da siyaset kurumun görevidir.
     Siyaset kurumunun, milletimiz adına yüklendiği bu sorumluluktan kaçınamayacağı açıktır.
     Milletimiz, doğrudan etkilenmeye maruz kalacağı bu sonuçların yönetilmesini haklı olarak siyaset kurumundan beklemektedir.''
     Fırat, Partisi hakkında kapatma davası açılması sonrasında kamuoyunda ve sivil toplum örgütlerinin çağrılarında çözüm üretme görevinin siyaset kurumuna yüklendiğini söyledi.
     Fırat, çözümün tecelligahının da TBMM olarak gösterildiğini ifade ederek şöyle konuştu:
     ''Ülkemiz ve milletimiz için telafisi zor, ağır kayıplara yol açabilecek siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması, birlik ve bütünlüğümüzün zaafa uğraması ile sonuçlanabilecek böyle bir sürece siyaset kurumun kayıtsız kalması düşünülemez. Biz AK Parti olarak bu sorumluluğun idraki içinde hareket etmekte kararlıyız.
     Hukuk sistemimizin ve demokrasimizin bu sınavdan güçlenerek çıkacağı çözümler geliştirmek için siyaset kurumu içinde mutabakat arayışımız sürecektir. Bu süreç, hepimiz için bir özgürlük ve sosyal barış güvencesi olan laiklik ilkesini ortak paydamız olarak siyasi rekabetin üzerinde tutmak için de önemli bir fırsat oluşturmaktadır.
     İnanıyoruz ki siyaset kurumunun görevini yerine getirmesi halinde Türkiye sadece milletimizi bekleyen olumsuz sonuçlardan kurtulmuş olmayacak. Aynı zamanda derinleşme eğilimi gösteren bir sorunu fırsata dönüştürerek her alanda daha da güçlenmeyi başaracaktır.
     Kazanan hukuk sistemimiz olacaktır. Kazanan demokrasimiz, siyasi ve ekonomik istikrarımız olacaktır. Kazanan milletimiz ve memleketimiz olacaktır.
     Biz AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ne kayıkçı kavgalarının ne de faydasız ve boş çekişmelerin tarafı olacağız.
     Umuyoruz ki milletimizin ortak yararı söz konusu olduğunda diğer siyasi partiler de aynı hassasiyeti gösterecektir.''
     Fırat, açıklamasının ardından soruları yanıtlamadı ve toplantı salonundan ayrıldı.
     Dengir Mir Mehmet Fırat, toplantı salonunun dışında basın mensuplarının ayak üstü sorduğu bir soru üzerine, konu ile ilgili olarak muhalefet partileriyle en kısa zamanda görüşeceklerini söyledi.


Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,837 µs