En Sıcak Konular

MERKEZ HAKEM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

7 Nisan 2008 16:20 tsi
MERKEZ HAKEM KURULU'NDAN AÇIKLAMA Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, hakemlerin yaptığı teknik hataların önemsenmemesinin düşünülemeyeceği belirtildi...

İSTANBUL - Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) yaptığı açıklamada görev tarifini anlatarak, ''Merkez Hakem Kurulu'nun öncelikli ve temel görevi, Futbol Federasyonu'nun teknik nitelikli merkez birimi olarak futbol müsabakalarının, uluslararası oyun kuralları doğrultusunda yönetilmesi organizasyonunu gerçekleştirmektir'' dedi.
     Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, hakemlerin yaptığı teknik hataların önemsenmemesinin düşünülemeyeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     ''Bu organizasyon içinde hakemlerin en az hata ile oyunu tamamlaması istenilmesine rağmen, hangi gerekçeye dayansa da bazı müsabakalarda oyunun gidişatına, skoruna ve sonucuna dahi etki edebilecek düzeydeki teknik hataların önemsenmemesi düşünülemez.
     Bu bağlamda hataların nitelikleri önem kazanırken, fiziksel nedenlerle istem dışı yapılanlarla çeşitli baskı unsurlarıyla etki altında kalınarak yapılanların birbirinden ayrılması, hakem kimliği ve kişiliği ile bağdaşmayanların ayrıştırılması da kaçınılmazdır.
     Yaklaşık on yılı aşkın süredir hakemliğimizin özlenen ve beklenen batılı normlara ulaşamaması yanında, ülkemiz futboluna yansıyan sorunların çözümünde kalıcı ve tutarlı, ancak farklı radikal uygulamalara ihtiyaç duyulduğu da açıktır.
     Henüz ikinci ayını doldurmamış bir kurul olarak, Futbol Federasyonu'nun tam desteği ile sağlıklı bir yapılanmayı hedefleyen çalışmalarımız hızla sürmekte olup, güvenli ve huzurlu bir futbol olgusuna yönelik sorumluluklarımız ise asla göz ardı edilmemelidir.
     Futbol ve spor kamuoyunun, hakemlik kurumunun sadece futbolun gelişimine ve yücelmesine katkı sağlayan bir misyon üstlenmesi gerektiği konusundaki beklentilerini karşılamak adına, kurulumuzun çalışmalarına ve yakın gelecekteki uygulamalarına destek olacağına içtenlikle inanmaktayız.''


Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,780 µs