En Sıcak Konular

"TBMM SICAK TAKİP İÇİN YETKİ VERMELİ"

2 Ekim 2007 15:28 tsi
Devlet Bahçeli, TBMM'nin, çıkaracağı bir tezkereyle güvenlik güçlerine sınır ötesi sıcak takip için yetki vermesi gerektiğini söyledi.

ANKARA -MHP Genel Başkanı Bahçeli,Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin risk ve tehditlerle dolu bir darboğazdan geçtiğini, içte ve dışta ağır sorunların çözüm beklediği bir ortamda Başbakan Erdoğan'ın yurtdışına 10 günlük bir gezi yaptığını belirterek, ''Sayın Başbakan, Amerika'da New York Borsasının açılış gongunu çalarken, gerçek alarm zilleri terörle mücadele için Ankara'da çalmaktadır. Gelişmeler, Türkiye'nin terörle inisiyatifini, özellikle yurt dışı boyutuyla tamamen elinden kaçırmış olduğunu ortaya koymuştur'' diye konuştu.
Bahçeli, Hükümetin yıllardan beri özellikle güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu sınır ötesi operasyon için, Amerikalı dostlarını gücendirmemek için uğruna şahadetlere ve katliamlara göz yummayı sürdürdüğünü iddia ederek, ''Geçtiğimiz gün meydana gelen hunhar olay, bunun en son örneğidir '' dedi.
ABD senatosunun kabul ettiği Irak'ın 3 bölgeye ayrılmasına ilişkin tasarının, orta vadede bölünmeyi tetikleyeceği düşünüldüğünde, gelişmelerin Türkiye'ye etkisi de dikkate alınarak, konunun bütün yönleriyle görüşülmesinin, TBMM Meclisi çatısı altında acilen gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, ''TBMM, terörle mücadeleden sorumlu birimler tarafından ihtiyaç belirtilmesi halinde, yer ve zamanı Türk Silahlı Kuvvetlerinin inisiyatifinde olmak üzere çıkaracağı bir tezkereyle, güvenlik güçlerine sınır ötesi sıcak takip için artık yetki verilmedir'' dedi.

Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,355 µs