En Sıcak Konular

ŞİMŞEK: S&P'NİN KARARI TALİHSİZ

6 Nisan 2008 14:51 tsi
ŞİMŞEK: S&P'NİN KARARI TALİHSİZ Devlet Bakanı Mehmet Şimşek,Standart & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin görünümünü durağandan negatife çevirmesine ilişkin olarak, ''Talihsiz, aceleye gelmiş bir karar'' dedi.

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin görünümünü durağandan negatife çevirmesine ilişkin olarak, ''Talihsiz, aceleye gelmiş ve daha çok siyasetteki gerekçelerle verilmiş bir karar'' dedi.
     Şimşek, Kanal 7 televizyonunda ''Başkent Kulisi'' programında soruları yanıtladı.
     AK Parti ile ilgili açılan kapatma davasının ekonomiye nasıl yansımaları olduğunu ilişkin soruya ilişkin olarak Şimşek, parti olarak gündemlerinde bir değişiklik olmadığını söyledi.
     Eskiden olduğu gibi Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak, performansa dayalı bir kültür oluşturmak, katma değeri yüksek ürünleri Türkiye'yi getirmek, vatandaşın refah düzeyini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Şimşek, ''Bizim gündemimiz hala iş, aş'' diye konuştu.
     Siyasi türbülansların ekonomiye etkilerine ilişkin soruya da Şimşek, geçmişte yaşanan düşük performansın ve krizlerin kökünde siyasi istikrarsızlığın, zayıf koalisyon hükümetlerinin yattığını söyledi.
     Demokrasi ile ekonomik kalkınma arasında pozitif ilişki olduğuna dikkati çeken Şimşek, güçlü bir demokrasi olmadan güçlü bir ekonomiden bahsetmenin zor olduğunu vurguladı.
     Mehmet Şimşek, S&P'nin Türkiye'nin görünümünü nötrden negatife çevirmesini ilişkin şunları söyledi:
     ''Bu raporun esas konusu, yükselen Avrupa piyasalarında şok duyarlılık ölçümü. Bu çalışmada, Türkiye dış şoklara hassasiyeti itibariyle en az kırılgan olan ülkeler grubuna dahil edilmiş. Rusya en sağlam ülke, en az kırılgan ülke. Türkiye'den daha kırılgan, daha hassas olan bir sürü ülke var. 3 Martta çıkan rapor bu. 3-4 hafta içinde de hiçbir şey değişmedi. Reyting kuruluşlarının kredibilitesini burada konuşmuyoruz ama dünyada yaşanan sıkıntıların temelinde türev enstrümanlarına verilen notların da yanlışlığı var. S&P'un 3 hafta önceki tavrıyla birkaç hafta sonraki gelişmeler nedeniyle ortaya çıkan tavrı çok farklı oluyor. Onun da değerlendirmesini vatandaşımıza bırakıyorum.''
     Şimşek, enflasyonun neden hedeflerin üzerinde çıktığına ilişkin soru üzerine, enflasyonda bir başarı olduğunu, ancak gelinen noktanın yine de memnun edici olmadığını söyledi.


Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs