En Sıcak Konular

PUTİN ''FÜZE KALKANI''NDA ANLAŞMA İÇİN İYİMSER

6 Nisan 2008 12:55 tsi
PUTİN ''FÜZE KALKANI''NDA ANLAŞMA İÇİN İYİMSER Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Rusya'nın ABD'nin ''füze kalkanı'' projesi üzerinde olası anlaşması için ''temkinli iyimserlik'' ifadesini kullandı.

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Rusya'nın ABD'nin ''füze kalkanı'' projesi üzerinde olası anlaşması için ''temkinli iyimserlik'' ifadesini kullandı.
     Putin, ABD Başkanı George Bush ile Rusya'nın sayfiye kenti Soçi'deki rezidansında yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ''Ortaklarımız sadece kaygılarımızı anlamakla kalmadı, aynı zamanda bunları gidermeye çalışıyorlar'' dedi.
     ''Füze kalkanı'' ile ilgili sorunun çözümü hakkında ''kat etmeleri gereken çok yol olduğunu'' belirten Putin, ülkeleri arasında belirli sorunlar üzerinde hala ''ciddi anlaşmazlıklar'' bulunduğunu ifade etti.
     Putin, ''Bu konuda temkinli bir iyimserliğe sahibim. Şeytan genelde olduğu gibi ayrıntıda gizli. Önemli olan uzmanlarımızın güven artırıcı önlemlerin ne olacağı ve bunların nasıl hayata geçirileceği konusunda uzlaşmış olmaları'' diye konuştu.
     Bush da yaptığı konuşmada, Putin ile görüşmesinde, Moskova-Washington ilişkilerinin geliştirilmesi çalışmalarına bundan sonra da devam edeceklerini söylediğini belirtti ve Putin'den sonra görevi devralacak Dimitriy Medvedev ile de çalışmalarını sürdürme umudunu dile getirdi.
     Doğu Avrupa'da kurmayı planladıkları ''füze kalkanı''nın Rusya'ya karşı olmadığını ifade eden Bush, ''İnsanların soğuk savaş döneminin sona erdiğini kabul etmeleri gerekiyor'' dedi.
     Bush, ABD ve Rusya'nın eşit ortaklar olacağı bir ''füze kalkanı'' sistemi yaratmayı umduklarını belirterek, ''Görüşmelerde 'füze kalkanı' konusunu değerlendirdik ve ABD ile Rusya'nın iki eşit ortak olarak katılabileceği bir 'füze kalkanı' sistemi yaratmak istiyoruz'' dedi.


Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,282 µs