En Sıcak Konular

ATO'DAN ÖZEL SAĞLIK YÖNETMELİĞİ DAVASI

6 Nisan 2008 11:00 tsi
ATO'DAN ÖZEL SAĞLIK YÖNETMELİĞİ DAVASI Ankara Ticaret Odası (ATO), 15 Şubatta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali için Danıştay'a dava açtı.

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO), 15 Şubatta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali için Danıştay'a dava açtı.
     Dava dilekçesinde, Sağlık Bakanlığının 26788 sayılı Resmi Gazete'de yayınladığı yönetmeliğin 4. maddesinin (b) bendinin 5., 10. ve 12. maddeleri ile mevcut sağlık kuruluşlarının durumunu düzenleyen geçici 2. maddesinin hukuku aykırı olduğu öne sürüldü.
     Dilekçede, yönetmelik yürürlüğe girmeden önce açılan 2 bin 500'e yakın özel dal merkezi, tıp merkezi ve polikliniğin kazanılmış haklarının dikkate alınmadığı iddia edilerek, ''Yeni yönetmelik hükümlerine göre, üyelerimize ait merkezlerin, aldıkları ruhsata göre serbest çalışması imkansız hale gelmiştir'' ifadesine yer verildi.
     Dava konusu yönetmeliğin ''Yürürlükten Kaldırılan Yönetmelikler'' başlıklı 39. maddesi uyarınca, 9 Mart 2000 tarihli ''Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik'' ile 12 Mayıs 2003 tarihli ''Güzellik ve Estetik Amaçlı Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik''in yürürlükten kaldırıldığı hatırlatılarak, ''Bunun sonucunda telafisi imkansız zararlar oluşacaktır'' denildi.
     Yeni yönetmelikte, özel dal merkezleri tanımının tamamen kaldırıldığı ve ''özel dal merkezi'' ruhsatı alan sağlık kuruluşlarından hiç bahsedilmediğine de dikkat çekilen dava dilekçesinde, bu merkezlerin mevzuata aykırı hale getirildiği ifade edildi.
     Özel dal merkezleri de dahil halihazırda ruhsat almış olan özel sağlık kuruluşlarının en geç 4 yıl içinde yeni yönetmeliğe uyum sağlayarak ruhsat almaları, aksi halde uygunluk belgelerinin iptal edileceği hükmüne de öne sürülen dilekçede, mevcut özel sağlık kuruluşlarının yapılması mümkün olmayan değişiklik ve tadilatlara zorlandıkları ifade edildi.
     ATO Başkanı Sinan Aygün, oda üyeleri arasında ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşlarının da bulunduğunu ifade ederek, ''Üyelerinin haklarını korumakla yükümlü olan odamızın bu davada taraf sıfatı bulunmaktadır'' dedi.
     Yönetmelik nedeniyle çok sayıda özel sağlık kuruluşunun kapanacağını iddia eden Aygün, şunları kaydetti:
     ''Bu yönetmeliğin yürürlükte kalması, yüzlerce tıp merkezi, poliklinik ve muayenehanenin kapanması, milyonlarca dolarlık yatırımın çöpe gitmesi ve binlerce sağlık personelinin işsiz kalması anlamına gelmektedir. Yönetmelik ile özel sağlık kuruluşlarına büyük bir darbe indirilmektedir. ATO olarak yönetmeliğin iptali için dava açtık. Hukuka güveniyoruz.''


Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,138 µs