En Sıcak Konular

NAZMİ AVLUCA'DAN ALTIN, GÜZEL'DEN BRONZ MADALYA

5 Nisan 2008 20:11 tsi
NAZMİ AVLUCA'DAN ALTIN, GÜZEL'DEN BRONZ MADALYA Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 84 kiloda mindere çıkan Türk Milli Takımı'ndan Nazmi Avluca altın, Atilla Güzel de bronz madalya kazandı.

TAMPERE - Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 84 kiloda mindere çıkan Türk Milli Takımı'ndan Nazmi Avluca altın, Atilla Güzel de bronz madalya kazandı.
     84 kiloda Nazmi Avluca, sabah seansında son derece başarılı müsabakalar çıkardı. 30 sporcunun mücadele ettiği bu sıklette arka arkaya 4 müsabakasını rahat biçimde kazanan Nazmi Avluca, bu müsabakalarda 28 sayı alırken yalnızca 1 sayı verdi. İlk turda Bulgar Ivan Yabandziev ile karşılaşan Avluca, 2. turda Litvanyalı Vladislav Lukaseviç'i çeyrek finalde Belarus'dan Andrei Baranovski'yi ve yarı finalde de Ermeni asıllı İsveçli Ara Abrahamian'ı yenmeyi başardı.
     Avluca, akşam seansında Gürcü Badri Khasala ile finalde karşılaştı. Yarı final müsabakasında kaburga kemiğinden sakatlanan ve göğsüne uygulanan bandajla mindere çıkan Gürcü sporcu, müsabakanın henüz 26. saniyesinde sakatlığı nüksedince müsabakadan çekilmek zorunda kaldı. Böylece Avluca, grekoromen stilde Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdı.
     120 kiloda Atilla Güzel, ilk turda Azeri Anton Botev karşısında ilk periyotu 1-1'lik skora karşın son teknik puanı rakibi aldığı için yitirdi. 2. periyotu 2-0 alan Güzel, son periyotu da 1-1'lik skorla ve son teknik puanı alma avantajıyla kazandı ve minderden 2-1 galip ayrıldı. 2. turda Yunan Papadopoulos Panagiotis'i yenen Güzel, çeyrek finalde Rus Khasan Baroev'e yenilmekten kurtulamadı.
     Akşam seansında Litvanyalı Mizgaitis Mindaugas ile karşılaşan Güzel, 1-1'lik skorlarla tamamlanan 3 periyot sonunda rakibine 2-1 üstünlük sağladı. Güzel, bronz madalya müsübakasında da Çek Cumhuriyeti'nden David Vala'yı yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Güzel, Pekin Olimpiyat Oyunları vizesinin de sahibi oldu.


Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,209 µs