En Sıcak Konular

TALAT: ''LOKMACI'DA YAŞANANLAR, ESKİ ENGELLEMELERİN YANSIMASI''

4 Nisan 2008 15:10 tsi
 TALAT: ''LOKMACI'DA YAŞANANLAR, ESKİ ENGELLEMELERİN YANSIMASI'' KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lokmacı kapısında dün gece yaşanan gelişmeleri, ''eski engellemelerin bugüne yansıması'' olarak niteledi.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lokmacı kapısında dün gece yaşanan gelişmeleri, ''eski engellemelerin bugüne yansıması'' olarak niteledi.
     Cumhurbaşkanı Talat, ''Bizden kaynaklanan bir şey yok. Münferit bir olaydı. Normal karşılamamız lazım. Biz sakince işimizi yapalım'' diye konuştu.
     Talat, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, Lokmacı kapısında dün gece yaşananlarda, Kıbrıs Türk tarafından kaynaklanan bir sıkıntı olmadığına işaret ederek, Rum tarafının, eski engellemelerin bugüne yansımaları biçiminde tepkiler ortaya koyduğunu kaydetti.
     Talat, ''Bunu normal karşılamak lazım. Ben sorunun çözümlendiğini düşünüyorum. Kötü bir gelişme, olumsuz bir gelişme olmayacağını düşünüyorum. Bence sakince işimizi yapalım. Kim suçludur, kim kabahatlidir tartışmalarına girmeye gerek yok'' dedi.
     Lokmacı kapısında yaşananların, başlayan yeni sürece etkilerinin sorulması üzerine Talat, ''Sanmıyorum. Bu münferit bir olaydı'' ifadesini kullandı.
     Askeri bölgeye çok yakın olan bölgede gece eylem ya da gösteri yapmanın yasal olmamasından dolayı polisin müdahale ettiğini kaydeden Talat, benzeri bir olayın tekrarlanacağını sanmadığını söyledi.
     Talat, eylemi yapanların art niyetli olmadığına inandığını belirterek, ''Kalabalığı ve medya ilgisini dikkate alarak kendi seslerini duyurmak istediler. Dolayısıyla sorun tatlılıkla aşıldı'' dedi.


Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,177 µs