En Sıcak Konular

ZİCO: 2.YARIDA DAHA YARATICI OYUNLA KAZANDIK

3 Nisan 2008 01:32 tsi
ZİCO: 2.YARIDA DAHA YARATICI OYUNLA KAZANDIK Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, İngiltere'nin Chelsea takımı karşısında ikinci yarıdaki yaratıcı oyunlarıyla galip geldiklerini söyledi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, İngiltere'nin Chelsea takımı karşısında ikinci yarıdaki yaratıcı oyunlarıyla galip geldiklerini söyledi.
     Zico, maçtan sonra yaptığı açıklamada, maça istedikleri dikkat ve azimle başlayamadıklarını belirterek, ''İlk yarıda rakibimize çok fazla topla oynama şansı verdik. Bu tip, kadrosunda kaliteli oyuncular olan takımlara oynama fırsatı verirseniz, bu oyuncular bir anda sizi yıkabilir. Biz bunun eşiğinden döndük'' dedi.
     İkinci yarıya oyuncularının iyi bir şekilde başladığını anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, ''İkinci yarıda biraz daha yaratıcı olarak, maçtan galibiyetle ayrılmasını bildik. İlk yarıyı izleyenler, bu maçın Fenerbahçe adına çevrilemeyeceğini düşünebilirdi. Görüntü oydu, ama biz ikinci yarıda bunu çevirmeyi başardık'' diye konuştu.
     Zico, ikinci yarıda oyuna girip, maçın akışını değiştiren Kazım'dan da övgüyle bahsetti.
     Kazım'ın yavaş yavaş Türk futboluna adapte olduğunu dile getiren Zico, ''Kazım çok kaliteli bir oyuncu. Her zaman ona güven ve destek vermeye çalıştım. Bu tip oyuncular için bazı maçlarda sonradan girmek sıkıntı yaratabilir, fakat benim her zaman ilk seçeneklerimden biri oldu. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Önümüzdeki zamanlarda hem Fenerbahçe, hem milli takım için yararlı bir futbolcu olacağına inanıyorum'' diye konuştu.
     İstatistiklerin Chelsea ve Fenerbahçe'nin iyi takımlar olduğunu gösterdiğini ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, ''Fenerbahçeli futbolcuların da kaliteli olduğunu görüyoruz. Kendi evinizde kazanmak önemlidir. Rövanş maçında, futbol içindeki üç sonuçtan ikisi bize yarıyor. Chelsea'nin, yenmek için üzerimize gelmesi gerekiyor. Biz de her zaman gol için bastıran bir takımız'' diye konuştu.
     Başarının ekip çalışmasıyla geldiğini vurgulayan Zico, şöyle devam etti:
     ''Bu tip başarılar için 'Şu kişiler sayesinde oldu' demenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Yönetim, teknik kadro ve futbolcularla, plan yapma ve bu plan çerçevesinde yürümekle başarı gelir. Benim olmam, belki de futbol kariyerimde başarılı olduğum için, bu tip maçları fazla yaşadığım için, bu tip maçlarda yaşanan atmosferi futbolculara daha iyi anlatabildiğim için böyle bir avantaj sağlamıştır. Elimdeki oyuncuların kaliteli olduğunu biliyorum. Kazanmaya alışkın olmam ve bunu oyuncularıma iyi aktarıyor olmam başarıda bir etken olabilir, fakat bu sadece 'ben' diye söylemekle olmaz. Bu, yönetim ve futbolcularla bir ekip çalışmasıdır.''
     Zico, bir gazetecinin, ''Fenerbahçe'de 8 yıl önce Galatasaray'ın yakaladığı ruhu görüyorum. Moskova'daki finale ne kadar yakınsınız?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Galatasaray 8 sene önce başarılı olduysa, başarılı bir ruhu vardı. Biz, bu başarının üstüne koyup geliştirmek istiyoruz, ancak Moskova'daki finali düşünmüyoruz. Biz maç maç düşünüyoruz'' dedi.
     Zico, Turkcell Süper Lig'de Cumartesi günü oynayacakları Kayserispor maçında yüzde yüz kazanmalarına yardımcı olacak oyuncuları oynatacağını belirterek, ''Türkiye liginde şampiyon olmamız lazım. Bu yüzden cumartesi günü bana galibiyeti getirecek oyuncuları sahaya süreceğim. Roberto Carlos'u büyük bir ihtimalle cumartesi günü sahada görebiliriz, ama net bir şekilde karar vermem için, onun yarından itibaren antrenmanlarda göstereceği performansı görmem lazım'' diye konuştu.
     Chelsea Teknik Direktörü Avram Grant, Fenerbahçe karşısında iyi oynamalarına karşın yenildiklerini söyledi.
     Grant, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, ''Söyleyecek fazla bir şey yok. Bu futbol. Bir dakika uyuduk ve beraberliği yakaladılar. Uzaktan attıkları bir golle öne geçtiler. Burada iyi oynamamıza rağmen 2-1 yenildik'' diye konuştu.
     Fenerbahçe'nin, kendi sahasında kazandığı için mutlu olduğunu belirten Avram Grant, ''İkinci maçı kendi sahamızda yapacağız ve kazanmak için oynayacağız'' dedi.

Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,020 µs