En Sıcak Konular

FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK BAŞARI

3 Nisan 2008 00:41 tsi
FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK BAŞARI Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunun ilk maçında, 1-0 geriye düştüğü mücadelede güçlü rakibi Chelsea'yi 2-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.

İSTANBUL - Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunun ilk maçında, 1-0 geriye düştüğü mücadelede güçlü rakibi Chelsea'yi 2-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.
     Maçın henüz başında, 13. dakikada Deivid'in kendi kalesine attığı golle Chelsea karşısında 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, özellikle ikinci yarıda sergilediği futbolla ve bu yarıda attığı 2 golle kazanmasını bildi.
     Sarı-lacivertliler, güçlü İngiliz rakipleri karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle, 8 Nisan'da deplasmanda yapacakları maç öncesi önemli bir avantaj elde etti.
     Fenerbahçe, Chelsea'ya bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk mağlubiyetini tattırdı.
     1. turda, (B) Grubu'nda 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlikle 12 puanla lider olan Chelsea, 2. tur mücadelesinde Olympiacos'a karşı 1 galibiyet ve 1 beraberlikle çeyrek finale yükselmişti.
     Maçın 13. dakikasında kendi kalesine attığı golle takımını 1-0 yenik duruma düşüren Deivid, galibiyet golünü atarak kendisini affettirdi.
     Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Edu'nun iki kez yaşadığı şanssızlığı yaşayan Brezilyalı futbolcu, 81. dakikada skor 1-1 iken uzak mesafeden şık bir vuruşla attığı golle, Fenerbahçe'ye zorlu maçta galibiyeti getiren isim oldu.
     Maçın 54. dakikasında Uğur'un yerine oyuna dahil edilen Kazım, maçta dengeleri değiştirdi.
     Hızlı oynayarak, Fenerbahçe'nin hücuma çıktığı dakikalarda takımına hareketlilik getiren Kazım, 65. dakikada skoru 1-1 yapan beraberlik golünü kaydetti.
     Kazım, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 yendiği derbi maçta da sergilediği futbolla alkış almıştı.
     Fenerbahçe'nin, Chelsea karşısında aldığı 2-1'lik galibiyette kaleci Volkan Demirel büyük pay sahibi oldu.
     Maç boyunca İngiliz ekibin geliştirdiği önemli ataklarda rakip oyuncuların tehlikeli şutlarına geçit vermeyen Volkan, yaptığı kurtarışlarla adeta kalesinde devleşti.
     Fenerbahçe, Chelsea karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle güçlü rakibinin bu sezon uzun süredir devam eden gol yememe unvanına da son verdi.
     Bu sezon Fenerbahçe maçına kadar Şampiyonlar Ligi'nde toplam 2 gol yiyen İngiliz ekibi, sarı-lacivertli ekip karşısında kalesinde 2 gol birden gördü.
     En son (B) Grubu'ndaki mücadelesinde 3 Ekim 2007'de Valencia'dan gol yiyen Chelsea, 686 dakika sonra Fenerbahçeli Kazım'ın golüyle kalesini açtı.

KADIKÖY'DEN ÇIKIŞ YOK
     Avrupa kupalarında iki sezondur kendi sahasında yaptığı maçlarda etkili bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea'ye de geçit vermedi.
     Sarı-lacivertliler, Fenerbahçelilerin sloganı haline gelen ''Kadıköy'den çıkış yok'' söylemini gerçekleştirerek, güçlü rakibi karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1'lik galibiyete ulaştı.
     Fenerbahçe, Chelsea galibiyetiyle Avrupa kupalarında Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı.
     Kadıköy'deki performansıyla rakiplerine gözdağı veren Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla kaybettiği maçın ardından, tam 12 maçtır yenilgi yüzü görmedi.
     Sarı-lacivertliler, Chelsea galibiyetiyle sahasında üst üste yaptığı 6. Avrupa kupası maçında da kazandı.
     Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında sahasında yenilmediği 12 maçta rakip filelere 28 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.
     Teknik direktör Zico yönetiminde, Avrupa kupalarında başarılı bir dönem geçiren Fenerbahçe Futbol Takımı, Brezilyalı çalıştırıcı yönetimindeki 23. maçında 12. galibiyetini aldı.
     Avrupa'daki 23 maçın sadece 5'ini kaybeden Zico'lu Fenerbahçe, 6 maçta ise eşitliği bozamadı.
     Chelsea, Fenerbahçe karşısındaki mağlubiyetiyle Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı 2. kez kaybetti.
     Daha önce 2003-2004 sezonunda, Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. tur (G) grubunda Beşiktaş'ın deplasmanda rakibini 2-0 yendiği maçtan sonra Fenerbahçe de güçlü İngiliz temsilcisini yenmeyi başardı.
     Bu akşamki sonuçla birlikte Chelsea, Türk takımlarına karşı Avrupa kupalarında 5 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet elde etmiş oldu.
     Bu sezon ''Devler Ligi''nde 4 önemli gole imza atarak Fenerbahçe'yi çeyrek finale taşıyan isimler arasında önemli bir yer edinen Deivid, ''Devler Ligi''ndeki 5. golüne imza attı.



Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,048 µs