En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI GÜL, DİSK'İ KABUL ETTİ

2 Nisan 2008 11:50 tsi
CUMHURBAŞKANI GÜL, DİSK'İ KABUL ETTİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi kabul etti.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi kabul etti.
     Çelebi, Conrad Oteli'nde yaklaşık yarım saat süren basına kapalı görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görüşmede, Türkiye'nin bütün sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını ifade ederek, anayasa değişikliği, sendikal hak ve özgürlükler ile 1 Mayıs'ın kutlanması gibi birçok konuyu ele aldıklarını söyledi.
     Süleyman Çelebi, özgürlükleri yalnız bir konuya indirgemenin doğru olmayacağını, özgürlüklerin yalnız bir siyasal partiye yönelik olmaması gerektiğini, tüm alanlarda özgürlüklerin, demokratikleşmenin yapılması gerektiği konusundaki iradelerini aktardıklarını belirtti. Çelebi, ''Bir yanda AK Parti'nin kapatılma davası, diğer yanda sendikaların kapatılması var. Emekli-Sen kapatıldı. Gıda-İş Sen kapatılmayla baş başa... Özgürlüğün yalnız bir anlayışa indirgenmemesi gerektiğini, her alanda özgürlüklerin ortaya konulması gerektiğini söyledik'' diye konuştu.
     Görüşmede, yapılması düşünülen anayasa değişikliğinin de gündeme geldiğini anlatan Çelebi, ''Anayasa'da yalnız bir parti kapatmayla ilgili, kendisine bir af çıkarıyor gibi algılanabilecek düzenleme yerine tümünü değiştiren, 12 Eylül hukukunu ortadan kaldıran, sendikal hak ve özgürlüklerle ilgili değişiklik yapılması gerektiğini söyledik'' dedi.
     Çelebi, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilgili bir yorumda bulundu mu?'' sorusu üzerine, ''Onunla ilgili yorumda bulunmadı. Biz kendi bakış açımızı ifade ettik'' yanıtını verdi.
     Görüşmede sosyal güvenlikle ilgili kaygılarını da dile getirdiklerini belirten Çelebi, Cumhurbaşkanı Gül'e, ''özgürlükler bir bütün olarak ele alınmadan sorunların çözülemeyeceğini, gerilimin daha da büyüyeceğini'' anlattıklarını söyledi.
     Türkiye'nin soğukkanlı duruşa, duyarlılığa ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Çelebi, bu konuda başta iktidar partisi olmak üzere herkese görev düştüğünü dile getirdi.
     Süleyman Çelebi, bir gazetecinin ''Cumhurbaşkanı Gül, 1 Mayıs'ın tatil olmasından yana mı?'' sorusuna da, ''Cumhurbaşkanı Gül'e Cumhurbaşkanı olmadan önce 1 Mayıs'ın tatil olması gerektiği yönündeki değerlendirmesini anımsattım. Cumhurbaşkanı Gül de bunu Başbakan ile birkaç kez görüştüğünü, bu aşamada tekrar bir daha görüşeceğini söyledi'' yanıtını verdi.

Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,089 µs