En Sıcak Konular

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

2 Nisan 2008 20:10 tsi
ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK Şehit Astsubay Cengiz Gülcü'nün cenazesi, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Göksöğüt beldesinde toprağa verildi.

ŞARKİKARAAĞAÇ - Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Astsubay Cengiz Gülcü'nün cenazesi, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Göksöğüt beldesinde toprağa verildi.
     Şehit astsubay Gülcü için Göksöğüt beldesindeki Şehit Polis Faruk Kaplan İlköğretim Okulu önünde tören düzenlendi.
     Öğle namazından sonra düzenlenen törende konuşan Vali Şemsettin Uzun, şehit astsubay Gülcü ile birlikte Isparta'nın diğer şehitlerinin anne ve babalarına sabır ve metanet diledi.
     Cengiz Gülcü'nün Isparta'nın 89'uncu şehidi olduğunu dile getiren Vali Uzun, şunları söyledi:
     ''Türkiye Cumhuriyeti'ni taşıyan, sırtlarına alıp götüren birileri var. İşte bunlardan bir tanesi de burada yatıyor. O görevini yaptı. Şimdi görev bizde. Bu şehidimizi son ikametine sırtımızda taşıyacağız.''
     Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Vekili, İç Güvenlik Eğitim Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz da sözlerine, ''Hepimizin başı sağ olsun'' diyerek başladı.
     Tuğgeneral Topuz şöyle konuştu:
     ''Şehidimize Türk milleti minnettardır. Nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik tüm tehditlere bu millet karşı koyacaktır. Atatürk'ün bir sözü vardır: (Mecbur kalmadıkça savaş cinayettir.) Ancak bu evlatlarımız kutsal değerleri uğruna canlarını feda etmiştir. Bu amaç uğruna yüz binlerce vatan evladını şehit verdik. Bugün bağımsız yaşamanın onurunu şehitlerimize borçluyuz.''
     Konuşmaların ardından şehidin cenaze namazı Isparta Müftüsü İsmail Öncel tarafından kıldırıldı.
     Cenaze namazından sonra kalabalık, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Şehit astsubayın cenazesi omuzlarda belde mezarlığına götürülerek, defnedildi.

 ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ KAYA TARSUS'TA TOPRAĞA VERİLDİ

TARSUS - Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın (32) naaşı, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.
     Şehit Kaya'nın naaşı, Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Küçük Minare Camisi'ne getirildi. Törene katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve diğer yetkililer, şehidin yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına katıldılar.
     Şehidin babası Hurşit Kaya ''İnsanlar vatanı ve namusu için yaşarlar. Vatan ve namus için ayakta durulur. Biz de vatanımız ve namusumuz için savaşırız, şehit oluruz. Vatan sağ olsun. Kahrolsun PKK. Ne Mutlu Türküm diyene'' şeklinde konuştu.
     Şehidin annesi Miyase Kaya da ''Oğlumu kalleşçe vurdular. Yoksa benim oğlum güçlüydü, yiğitti, yenilmezdi. Vatan sağ olsun'' dedi.
     Şehit Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın naaşı, top arabasına konularak kortej eşliğinde götürüldüğü Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi.
     Bu arada, kortejin geçişi sırasında gruptaki bazı kişiler, şehide saygısızlık ettikleri gerekçesiyle bir iş yeri önünde duran kişilerle tartıştı. Güvenlik güçleri ve vatandaşların müdahalesiyle tartışma büyümeden önlendi.

ŞEHİTYÜZBAŞI HATIL'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ
DEVREK - Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde şehit olan Yüzbaşı Hasan Hatıl'ın (32) naaşı, Zonguldak'ın Devrek İlçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
     Devrek Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze arabasına konulan şehit yüzbaşı Hatıl'ın naaşı, askerler tarafından törenin yapılacağı Merkez Yeni Camisi'ne getirildi.
     Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, 1 dakikalık saygı duruşu ve şehit yüzbaşının öz geçmişinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, ''Bugün bu güzel vatan toprakları üzerinde hür olarak yaşanıyorsa, Türk bayrağı hür olarak dalgalanıyorsa, bunu başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlere ve gazilere borçluyuz'' dedi.
     Devrek 2. Jandarma Eğitim Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Haydar Kaya da yüzbaşı Hatıl'ın, kutsal Türk vatanı ve al bayrağı uğruna teröristlerle girdiği çatışmada şehit olduğunu belirterek, "Hatıl, rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Unutmayalım ki bir millet, vatanı için ölecek birer evlatları oldukça ve olduğu müddetçe yaşar" diye konuştu.
     Şehit yüzbaşının eşi Makbule, 4 yaşındaki oğlu Serhan Hatıl ve yakınları tabutun üzerine karanfiller bıraktılar, tabutun yanında yer alan çerçeve içindeki fotoğrafını öptüler.



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,582 µs