En Sıcak Konular

SOSYAL GÜVENLİK TASARISI GENEL KURUL'DA

1 Nisan 2008 22:36 tsi
SOSYAL GÜVENLİK TASARISI GENEL KURUL'DA Sigortalı kadın, sigortalı erkeğin çalışmayan eşi ile BAĞ-KUR'lulara verilecek emzirme ödeneği, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulunca belirlenecek.

ANKARA - Sigortalı kadın, sigortalı erkeğin çalışmayan eşi ile BAĞ-KUR'lulara verilecek emzirme ödeneği, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulunca belirlenecek. SSK'lılar için prim ödeme gün sayısı ise 9 binden 7 bin 200 güne düşürüldü.
     TBMM Genel Kurulunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının 1. bölümü üzerindeki görüşmelerde verilen bir önergeyle, tasarıda 203 YTL olarak öngörülen emzirme ödeneğinde değişikliğe gidildi. Buna göre, sigortalı kadın, sigortalı erkeğin çalışmayan eşi ile BAĞ-KUR'lulara, çocuğun yaşaması şartıyla, doğum tarihinde geçerli olan ve SGK Yönetim Kurulunca belirlenip, bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verilecek.
     Önergeyle, tasarıda yer alan evlenme ödeneğinin sigortalıların eşlerine verilmesi hükmü kaldırıldı. Bu ödeneği sadece kız çocukları alacak.
     Önergeyle kabul edilen bir başka değişiklikle, işveren tarafından sigortalı işe giriş bildirgesi; inşaat, balıkçılık ve tarım işyerlerinde işe başlatılacak sigortalılar için en geç çalışmaya başladığı gün SGK'ya verilmesi halinde, sigortalılık başlangıcından önce bildirilmiş sayılacak.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik emzirme ödeneğinin 50 YTL olarak sadece SSK'lılara verildiğini anımsatarak, tasarıda bunu 203 YTL şeklinde öngördüklerini söyledi.
     Bakan Çelik, Emek Platformu ile yaptıkları görüşmelerde bu konuda mutabakata vardıklarını ve emzirme ödeneğinin, sosyal tarafların da yer aldığı Yönetim Kurulunca belirlenmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
     TBMM Genel Kurulunda görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı üzerinde verilen önergeyle, hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar için 9 bin prim ödeme gün sayısı 7 bin 200 olacak. Bu kişiler, 7 bin 200 prim gün şartını doldurduğunda, yaşı, hangi emeklilik kademesine yakınsa, o kademeden emekliye ayrılacak.
     Tasarının 16. maddesi üzerinde verilen önergelerin görüşülmesi sırasında, çalışma süresinin dolması üzerine TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, birleşimi yarın saat 13.00'de toplanmak üzere kapattı.


Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,942 µs