En Sıcak Konular

GAZETECİLERİN OTURMA EYLEMİ SONA ERDİ

1 Nisan 2008 22:03 tsi
GAZETECİLERİN OTURMA EYLEMİ SONA ERDİ Gazetecilerin, yıpranma hakkının kaldırılmasına karşı başlattıkları oturma eylemi sona erdi.

ANKARA - Gazetecilerin, yıpranma hakkının kaldırılmasına karşı başlattıkları oturma eylemi sona erdi.
     Eylemin sonunda Türk-İş, DİSK, KESK, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin üyelerinin de katılımıyla Abdi İpekçi Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.
     TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, konuşmasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, gazetecilerin yıpranma hakkının kaldırılmaması için haklı gerekçeler gösterilmesini istediğini ifade eden İpekçi, ''Haklı gerekçeyi 2 saat önce gösterdiniz. Gazetecileri copladınız. Gazetecileri sokağa döktünüz. Gazetecileri, işçilerle buluşturdunuz. İşçilerin birleşmesi uğruna yıpratın bizi. Direne direne kazanacağız'' dedi.
     DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de tüm Türkiye'de alanlara çıkan emekçilerin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı ortak bir mücadele sergilediklerini, bunun, bundan sonra da süreceğini söyledi.
     TGS'nin eyleminin gerekçesini oluşturan, ''yıpranma hakkının kaldırılması'' konusunun, kendilerinin de önemli taleplerinden birini oluşturduğunu dile getiren Çelebi, şunları kaydetti:
     ''Sayın Bakan, 'gazeteciler risk grubunda değil' diyor. Gazeteciler sonuna kadar risk grubunda. Bugün Kızılay'da gazetecilerin nasıl bir şiddete uğradığını görmeyenler, bunu da görmezler. Gazeteciler 301'den yargılanıyor, öldürülüyorlar. Daha nasıl risk isteniyor. Tuzla'da ölenler de onlar için risk taşımıyor. Onlar gazi maaşının peşinde.''
     KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir konuşmasında, emekçilerin kararlı duruşunun, bu tür yasaların geri çekilmesi için yeterli olacağını söyledi.
     KESK olarak bu tür ''dayatmalara'' karşı sonuna kadar sınıf dayanışması gösterip işçilerin yanında olacaklarını ifade eden Daşdemir, ''Sınıfı temsil ettiğini iddia edenler, sınıfın çıkarlarına uygun davranmıyorlarsa, örgütlerimizin buna uygun hareket etmeleri sağlamalıyız'' diye konuştu.
     Türk-İş'e bağlı Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül de sık sık Türk-İş'i protesto sloganları ile kesilen konuşmasında, ''Biz uzlaşanlardan değiliz. Uzlaşanlar yürekleri yetiyorsa çıkıp, 'biz uzlaştık desinler'. Ama uzlaşanları ortada göremiyoruz. Siz uzlaşsanız da biz uzlaşmayacağız'' dedi.
     Yasa tasarısından olumsuz etkilenmeyecek bir avuç ''uzlaşmacı'' insan bulunduğunu dile getiren Doğangül, ''Yalnız gazeteciler değil, 70 milyon cümleten yıpranıyoruz'' dedi.
     Açıklamalar sırasında, ''Yıpranma hakkı gasp edilemez'', ''Genel grev, genel direniş'', ''İşçi burada Türk-İş nerede'' sloganları atıldı. Açıklamaların ardından, gazetecilerin sabah saatlerinde başlayan oturma eylemi sona erdi.


Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,465 µs