En Sıcak Konular

AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASI'NDA ALTIN MADALYA

1 Nisan 2008 20:33 tsi
AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASI'NDA ALTIN MADALYA Finlandiya'nın Tampere kentinde, 4 sıklette yapılan serbest stil müsabakalarıyla başlayan Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde, Türk Milli Takımı'ndan Ramazan Şahin altın, Sezar Akgül de bronz madalya kazandı.

TAMPERE - Finlandiya'nın Tampere kentinde, 4 sıklette yapılan serbest stil müsabakalarıyla başlayan Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde, Türk Milli Takımı'ndan Ramazan Şahin altın, Sezar Akgül de bronz madalya kazandı.
     66 kiloda mücadele eden Ramazan Şahin, Gürcü Koka Kakaledze ile finalde karşılaştı. Rakibi karşısında son derece üstün bir müsabaka çıkaran Şahin, 1-0 ve 2-0'lık periyot skorlarıyla müsabakadan 2-0 galip ayrıldı ve Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de geçen yıl yapılan Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanan Şahin, Pekin Olimpiyatları'nda da Türk Milli Takımı'nın en önemli madalya umutlarından biri olacağını gösterdi.
     55 kiloda Sezar Akgül de Alman Tim Schleicher ile yaptığı bronz madalya müsabakasında 2-0 ve 2-1'lik periyot skorlarıyla 2-0 galip geldi ve bronz madalyanın sahibi oldu.
     Şampiyonada akşam seansında 120 kiloda Aydın Polatçı da Rus Bakthiyar Akhmedov ile bronz madalya müsabakası yapacak. Polatçı, sabah seansında yaptığı müsabakalarda Bulgar Dimitar Kumchev'i 2-1 (0-1/1-0/1-0), Ukraynalı Vadym Tosayev'i 2-1 (0-2/1-0/1-0) yendikten sonra yarı finalde Slovakya adına güreşen Rus güreşçi David Mussulbes karşısında 2-0 (0-1/0-3) yenilmişti.
     Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Ramazan Şahin, final müsabakasından sonra sevincini Türk seyircilerle paylaşırken, ''Kazandığım altın madalyayı Türk milletine hediye ediyorum'' dedi.

 AYDIN POLATÇI BRONZ MADALYA MÜSABAKASINDA RUS RAKİBİNE YENİLDİ

TAMPERE - Tevfik Erçetin - Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, serbest stil 120 kiloda mindere çıkan Aydın Polatçı bronz madalya şansını kaybetti.
     Aydın Polatçı sabah seansında Bulgar Dimitar Kumchev'i 2-1 (0-1/1-0/1-0), Ukraynalı Vadym Tasoyev 2-1 (0-2/1-0/1-0) yendikten sonra yarı finalde Slovakya adına güreşen Rus, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu David Musulbes'e 2-0 (0-1/0-3) yenildi. Akşam seansında da bronz madalya için Rus Bakhtiyar Akhmedov ile mücadele eden Aydın Polatçı, 1-0 ve 1-0'lık periyot skorlarıyla minderden 2-0 yenik ayrıldı ve beşincilikte kaldı. Aydın Polatçı bu müsabakanın her iki periyotunda da ilk dakika sonunda skor 0-0 iken yapılan top çekilişini kazanarak rakibini ayağından bağlama şansını yakaladı. Fakat her iki periyotta da bu şansı değerlendiremeyerek rakibine puan verdi ve kürsüye çıkamadı.
     Avrupa Şampiyonası yarın serbest stil 60, 74 ve 96 kilo müsabakalarıyla devam edecek.



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs