En Sıcak Konular

ÖZYÜREK: ANAYASA MAHKEMESİNİ YILDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL

1 Nisan 2008 15:32 tsi
ÖZYÜREK: ANAYASA MAHKEMESİNİ YILDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, bağırıp, çağırarak Anayasa Mahkemesini yıldırmanın mümkün olmadığını, görevini yapan Cumhuriyet Başsavcısına linç uygulamanın, insafla bağdaşmadığını belirtti...

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, bağırıp, çağırarak Anayasa Mahkemesini yıldırmanın mümkün olmadığını, görevini yapan Cumhuriyet Başsavcısına linç uygulamanın, insafla bağdaşmadığını belirterek, ''AKP, telaş içinde, kendisiyle ilgili bir davayı düşürmek üzere anayasa değişikliği yaparsa, bu hukuk devletine, Anayasaya aykırı olur, AKP'nin hukuki meşruiyeti tartışılır hale gelir'' dedi.
     Özyürek, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin daha önce, AK Parti'nin, kendisini iktidara getiren anayasal düzeni tahrip etmemesi, Anayasanın temel ilkesi olan laikliği zorlamaması gerektiğini söylediklerini anlattı.
     ''AKP, her vesileyle laiklik ilkesini ortadan kaldıran, Türkiye'yi giderek laik cumhuriyetten, ılımlı İslam cumhuriyetine dönüştüren adımları atmaktan çekinmedi'' görüşünü savunan Özyürek, Başbakanın, ''Laiklik elden gidiyor diyorlar, millet istedikten sonra elbette elden gidecek'' şeklinde konuştuğunu öne sürerek, bu sözün, Başbakan ve AK Parti'ye hakim olduğunu ifade etti. Özyürek, bu nedenle her fırsatta laikliği ortadan kaldıracak adımlar atıldığını, türban düzenlemesinin bunlardan birisi olduğunu kaydetti.
     Özyürek, AK Parti'nin, kapatma davasıyla karşı karşıya kaldığı andan itibaren, bütün dengesinin bozulduğunu, ''freni tutmayan bir kamyon gibi'' hızla gittiğini, herkesin, nereye çarpacağını, nasıl duracağını merakla izlediğini söyledi.
     CHP'li Özyürek, AK Parti'nin özeleştiri yapmak, ders çıkarmak yerine, Erdoğan'ın, il il dolaşarak, yargıya, Cumhuriyet Başsavcısına ve kendisi gibi düşünmeyen herkese yönelik bir linç uygulamasına gittiğini öne sürdü. Özyürek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Haksız, insafsız şekilde yargıçları suçladı. Siyasi Partiler Kanunu ve Anayasada partilerin hangi şartlarda kapatılacağı öngörülmüşken, bu konuda görevini yapan Cumhuriyet Başsavcısını suçlamak, linç uygulamak, insafla bağdaşmamaktadır. AKP, bunu yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir.
     Sürekli darbe edebiyatı yapılıyor. Kim bu darbeciler? Türkiye'de darbeye teşebbüs suçtur. Sayın Başbakanın bütün güvenlik güçleri elindedir. Bu kişileri yakalayıp, emniyete teslim etmeliler. Bula bula bir Ergenekon davası buldular, İlhan Selçuk'u, 12 Mart şartlarını aratmayan bir yöntemle gözaltına aldılar. 9 aydır ortada bir iddianame yoktur. Ama AKP'ye yakın medyada, bu dosyada neler olabileceğinin bilgilerini edinebiliyoruz.''

Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs