En Sıcak Konular

TÜRK: AK PARTİ ÇATIŞMANIN MAĞDURU DEĞİL

1 Nisan 2008 14:30 tsi
TÜRK: AK PARTİ ÇATIŞMANIN MAĞDURU DEĞİL DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Bu gün AK Parti hakkında açılan kapatma davası, güç odaklarının çatışmasının bir ürünüdür. AK Parti bu çatışmanın mağduru değil bizzat tarafıdır'' dedi.

ANKARA - DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Bu gün AK Parti hakkında açılan kapatma davası, güç odaklarının çatışmasının bir ürünüdür. AK Parti bu çatışmanın mağduru değil bizzat tarafıdır'' dedi.
     Türk, partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin önemli bir yol ayrımıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, ''AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla hız kazanan gerilimin perde arkasında aslında yaşanan bir iktidar savaşıdır. Bunu devlet içi güçlerin iktidar savaşı olarak tanımlamak gerekir'' dedi.
     Türkiye'de üç devletin olduğunu iddia eden Türk, bunların birincisinin değişimi isteyen, AB rotasında ilerlemek isteyen kesimler; ikincisinin değişime karşı duran, iktidarı için mevcut statükoyu sürdürmek isteyen kanat; üçüncüsünün ise devleti çete devleti haline getirmeye çalışan, gücünü çeteci sistemde toplamak isteyenler olduğunu ifade etti.
     DTP Grup Başkanı Türk, şöyle devam etti:
     ''Gelinen aşamada artık tekçi sisteme dayalı 85 yıllık Cumhuriyet sistemi tıkanma noktasına gelmiştir. Bu sistem ve bu sistemi ayakta tutan Anayasa, artık dikiş tutmaz hale gelmiştir. Bu sistem bu topluma dar gelmektedir. Bu durumu gören köhnemiş zihniyetler bu gün konumumuzu nasıl sağlama alabiliriz diye arayış içine girmiştir.''
     Türk, ''AK Parti bu çatışmanın mağduru değil bizzat tarafıdır. AK Parti kesinlikle masum rolü oynamasın. Sayın Başbakan hiç boşuna mağduriyetten demokratlık çıkartmaya çalışmayın. İş bu kez ciddidir. Ne yazık ki işlerin bu noktaya gelmesinin sorumluluğu sizdedir'' ifadesini kullandı.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs