En Sıcak Konular

ŞAHİN: CUMHURBAŞKANININ TARTIŞMA KONUSU YAPILMASI İNCİTİCİ

1 Nisan 2008 13:46 tsi
ŞAHİN: CUMHURBAŞKANININ TARTIŞMA KONUSU YAPILMASI İNCİTİCİ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tartışma konusu yapılmasını, ''Son derece incitici ve demokrasiye gölge düşürücü bulduğunu'' söyledi.

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tartışma konusu yapılmasını, ''Son derece incitici ve demokrasiye gölge düşürücü bulduğunu'' söyledi.
     Şahin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     ''Anayasa Mahkemesinin dün AK Parti hakkındaki davanın iddianamesini kabul ettiği hatırlatılarak, anayasa değişikliği için bir takvim belirlenip belirlenmediğinin'' sorulması üzerine de Adalet Bakanı Şahin, ''Bunlar yargı sürecidir, kendi çerçevesi, usulü içinde devam eder gider. TBMM, gördüğünüz gibi iş başındadır, hükümet iş başındadır, Türkiye'nin meselelerine hakimdir. Meclis yasama görevini yapmaya, hükümet icraatlarını yapmaya devam edecek. Başkası da zaten düşünülemez. Herkes işine baksın, biz işimize bakıyoruz'' dedi.
     Mehmet Ali Şahin, kapatma davası sürerken, anayasa değişikliğinin gündeme getirilemeyeceği yönünde görüşler olduğunun hatırlatılması üzerine, bu konularla ilgili beyanda bulunmayacağını ifade ederek, ''Yani bir anayasa değişikliği gündeme gelir mi, gelmez mi o benim işim değil'' diye konuştu.
     ''Cumhurbaşkanı'na siyasi yasak gelmesi halinde görevine devam edemeyeceği söyleniyor. Sizin hukukçu olarak yorumunuz nedir?'' sorusu ise Şahin, ''Şu anda Sayın Cumhurbaşkanı, bir siyasetçi değildir. Siyasetle ilişiği kesilmiş, mensubu bulunduğu siyasi partiden istifa etmiş, anayasanın ilgili maddesi gereğince cumhurbaşkanlığına seçilmiş ve yine anayasanın ilgili maddeleri gereğince ancak vatana ihanetle suçlanabilecek bir konumda olan kişidir. Onun, bu süreçte tartışma konusu yapılmasını da son derece incitici buluyorum. Demokrasimize gölge düşürücü buluyorum. Bu konuları gündemde tutmayalım. Siz soru sormayın, kimse de açıklama yapmasın. Türk demokrasisi, bu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır.''
     ''Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçında, İngiltere'nin FC Chelsea takımıyla yarın yapacağı maçta şansının ne olduğunun'' sorulması üzerine Bakan Şahin, ''Fenerbahçe, kendi sahasında Chelsea'yi yenecek diye düşünüyorum. Ben de maça gideceğim'' dedi.

Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,545 µs