En Sıcak Konular

ERDOĞAN: KİŞİSEL BİR MESELE ÜZERİNDE DURMADIK

1 Nisan 2008 13:37 tsi
 ERDOĞAN: KİŞİSEL BİR MESELE ÜZERİNDE DURMADIK Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,Anayasa Mahkemesinin, iddianamenin kabulüne karar vermesi kararını değerlendirdi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin kapatma davasıyla ilgili iddianameyi kabul etmesine ilişkin kararını değerlendirirken, ''AK Parti olarak hiçbir zaman kişisel bir dava, kişisel bir mesele üzerinde durmadıklarını ve durmayacaklarını'' söyledi.
     Erdoğan, ''Milletimizden arzu ve beklentimiz; geleceğimizi karartmak isteyen korku tacirlerine, tahrik ve provokasyonlara asla fırsat vermemesidir'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Şimdi bir mahkeme sürecindeyiz'' diyerek, Anayasa Mahkemesinin, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca sunulan iddianamenin kabulüne karar vermesi kararını değerlendirdi.
     Bu sürecin kendi mecrasında işleyeceğini, yürüyeceğini ve günü geldiğinde neticeleneceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Biz, AK Parti olarak hiçbir zaman kişisel bir dava, kişisel bir mesele üzerinde durmadık, durmayacağız. Bugün muhatap olduğumuz mesele de bizler için asla kişisel bir mesele değildir. Bizim şahsi davamız yoktur, bizim için mesele Türkiye meselesidir, milletimizin geleceğidir.
     Milletimiz müsterih olsun. Biz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti olarak üzerimize düşen azami sorumluluğu yerine getireceğiz. Bundan kimsenin, hiçbir vatandaşımın endişesi, şüphesi, kaygısı olmasın. Milletimizden arzu ve beklentimiz; geleceğimizi karartmak isteyen korku tacirlerine, tahrik ve provokasyonlara asla fırsat vermemesidir.
     Diliyor ve umuyoruz ki, bu sürecin sonunda kazanan adalet olsun, hukuk olsun. Diliyor ve umuyoruz ki kazanan demokrasi, millet iradesi olsun. Kazanan Türkiye olsun, biz kaybedelim.''
     Başbakan Erdoğan, bu süreçte, ''hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak, vakar içinde demokratik duruşlarını sonuna kadar sürdüreceklerini'' kaydetti.
     Erdoğan, milletin hukukunu, iradesini, geleceğini savunmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''İnanıyorum ki demokrasimiz ve hukuk sistemimiz, bu sınavdan daha da güçlenerek çıkacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi, biz Türkiye'ye güveniyoruz, milletimize güveniyoruz. Kendimizden de şüphemiz yok. Tam bir özgüven ve kararlılık içinde yola devam edeceğiz.
     Bütün meselemiz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni hak ettiği muasır medeniyet çizgisine taşımak, ülkemizi dünya ile rekabetin gerisinde kalmayacak bir kalkınma düzeyine eriştirmektir.''
     Başbakan Erdoğan, ''kimsenin millete bedel ödetmeye hakkı olmadığını'' belirterek, ''Kimsenin, Türkiye'nin kazanımlarını boşa çıkarmaya hakkı yoktur, olamaz. Kimsenin, Türkiye'nin bu başarılarını gölgelemeye hakkı yoktur, olamaz. Türkiye artık, 1. ligde oynayan bir takım haline gelmiştir'' dedi.
     Türkiye'nin büyümesinin sağlıklı şekilde, sürdürülebilir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bakın, bir noktanın altını özellikle çiziyorum: Bu büyüme, ekonomik olumsuzluklara, siyasi olumsuzluklara ve küresel ölçekteki olumsuzluklara rağmen elde edilmiştir. Burası çok önemli.''
     Erdoğan, ''Türkiye'yi kim nereye çekmeye çalışırsa çalışsın, Türkiye'nin gündemini kim çarpıtmaya çalışırsa çalışsın, bizim önceliğimiz ekonomidir, bizim önceliğimiz reformlarla insanımızın mutluluğudur, huzurudur'' dedi.



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs