En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ÖNERİMİZ ÇOK AÇIK

1 Nisan 2008 12:50 tsi
BAHÇELİ: ÖNERİMİZ ÇOK AÇIK Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti'ye açılan kapatma davası sonrası yaşanan gelişmelere değindi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerin kapatılmamasına ilişkin önerilerinin çok açık olduğunu belirterek, ''Bu da siyasi partilerin kapatılarak cezalandırılması dışında, bundan sorumluluğu olduğu tespit edilen yöneticilere yaptırım uygulanmasıdır. AKP yöneticilerinin bu önerimizi doğru anlamalarını ve değerlendirmelerini beklediğimizi samimiyetle ifade etmek isterim'' dedi.
     Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti'ye açılan kapatma davası sonrası yaşanan gelişmelere değindi.
     Devlet Bahçeli, ''Kapatma davasının siyasi sonuçlarının daha fazla hissedileceği ve AKP'nin hükümet ve Meclis düzeyindeki bütün tasarruflarının tartışmaya açılacağı ve sorgulanacağı çok nazik bir döneme girilmiştir. Karşı karşıya olduğumuz tehlikeler, artık kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmekte ve maalesef sorunlar giderek ağırlaşmaktadır'' diye konuştu.
     ''Bütün temennimiz bugünkü krizin bir Anayasa krizine ve rejim bunalımına dönüşmemesidir'' diyen Bahçeli, ancak karşılarındaki tablonun, bu konuda iyimser olmaya fazla yer bırakmadığını söyledi.
     MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın milletvekili dokunulmazlığını bugüne kadar arkasına saklanacağı bir koruma zırhı olarak gördüğünü, şimdi de aynı amaçla milli irade kalkanına sığınmaya çalıştığını ileri sürdü.
     ''Bu süreci demokrasi taraftarları ve karşıtları arasında son savaş olarak gördüğü anlaşılan AKP'nin, her yolu meşru ve mubah sayan bir anlayışla bütün imkanlarını cepheye sürme hazırlığında olduğu anlaşılmaktadır'' diyen Bahçeli, bunun için milli irade ile yargının karşı karşıya getirildiğini, basın üzerinden yargıya adeta cihat ilan edildiğini öne sürdü.
     Bahçeli, bakanların ön planda rol aldığı yargıyı etkileme seferberliğinde, AB sopasının da bir tehdit silahı olarak kullanıldığını ve kapatma davası sürdürülürse AB sürecinin askıya alınacağı şantajıyla yargıya gözdağı verilmek istendiğini savundu.

BAŞBAKAN VE AKP İLE SANDIK BAŞINDA HESAPLAŞACAĞIZ

     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ömür boyu siyasi yasağın hiçbir zaman gündemlerinde olmadığını belirterek, ''Önerimizin amacı, açılmış olan bir davada parti kapatılması yerine ara yaptırımlar uygulanabilmesi için bireysel sorumluluğu belirlemede mahkemeye yeni değerlendirme kriterleri vermek, yeni bir yorum alanı ve imkanı sağlamaktır'' dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'li bazı bakanların ve bu zihniyetin basındaki temsilcilerinin, MHP'nin önerisini çarpıttığını öne sürdü.



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,377 µs