En Sıcak Konular

GAZETECİLERDEN OTURMA EYLEMİ

1 Nisan 2008 11:40 tsi
GAZETECİLERDEN OTURMA EYLEMİ Gazeteciler, yıpranma hakkının kaldırılmasına karşı oturma eylemi başlattı.

ANKARA - Gazeteciler, yıpranma hakkının kaldırılmasına karşı oturma eylemi başlattı.
     Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazeteciler, çeşitli illerden gelerek, Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı.
     ''Yıpranma hakkımız gasp edilemez'', ''Özgür basın susturulamaz'', ''Yaşasın sendikal mücadelemiz'' sloganları atan gazeteciler görev başında öldürülen ve yaralanan gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdılar.
     TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, burada yaptığı açıklamada, adına ''Sosyal Güvenlik Reformu'' denilen yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü belirterek, tasarının çalışanların birçok hakkını geriye götürdüğünü ifade etti.
     Tasarının, gazeteciler açısından en önemli unsurlarından birinin yıpranma hakkının ''Gasp edilmesi'' olduğunu dile getiren İpekçi, ''30 yıllık yıpranma hakkımız elimizden alınmak isteniyor'' dedi.
     Tasarının gündeme geldiği günden bu yana diplomatik görüşmeler yaptıklarını, raporlar sunduklarını, Meclis'teki komisyon üyeleri ve bakanlarla bir araya geldiklerini anlatan İpekçi, ''Ama dinlemediler. Artık kravatlarımızı, takım elbiselerimizi attık. Sokaklarda ve meydanlardayız. Gazeteciler, hak alma mücadelesini bugünden itibaren başlatıyor'' diye konuştu.
     İpekçi, tasarı üzerinde mutabakatları bulunmadığını vurgulayarak, güncelleme katsayısı, aylık bağlama oranı, yıpranma hakkı gibi konularda tasarıda değişen hiçbir şey olmadığını kaydetti. İpekçi, ''Kime sordunuz da yüzde 80-90 mutabakat var dediniz? Halk bunu istemiyor. Bunu kabul etmiyor. Kimin adına bunu yapıyorsunuz'' dedi.
     ''Mezarda emeklilik yasasını'' getiren iktidarın halk tarafından sandığa gömüldüğünü söyleyen İpekçi, ''Sandığa gömülme sırası size geldi. Aynı sonu siz de hak ediyorsunuz'' dedi.
     İpekçi, bugün akşama kadar oturma eylemi yaparak Genel Kurul'dan çıkacak sonucu bekleyeceklerini belirterek, tasarının bu haliyle yasalaşması durumunda konunun Anayasa Mahkemesine taşınması için her türlü girişimde bulunacaklarını bildirdi.
     Gazetecilerin eylemine haber için parka gelen basın mensupları da destek verdi. Görev başındaki gazeteciler, fotoğraf makinelerini, kameralarını, mikrofonlarını yere bırakarak, alkışlar ve sloganlarla gazetecilerin yıpranma hakkının kaldırılmak istenmesini protesto etti.

Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs