En Sıcak Konular

FENERBAHÇE AVRUPA KUPALARINDA 141. MAÇINA ÇIKACAK

1 Nisan 2008 15:20 tsi
FENERBAHÇE AVRUPA KUPALARINDA 141. MAÇINA ÇIKACAK Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçında yarın Kadıköy'de İngiltere'nin FC Chelsea takımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 141. maçına çıkacak.

İSTANBUL - Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçında yarın Kadıköy'de İngiltere'nin FC Chelsea takımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 141. maçına çıkacak.
     Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 140 maçta 46 galibiyet, 22 beraberlik ve 72 yenilgi aldı.
     Rakip filelere toplam 168 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 238 gole engel olamadı.
     Fenerbahçe, iki sezondur kendi sahasında ortaya koyduğu maçlardaki etkili performansıyla rakiplerine gözdağı veriyor.
     Teknik direktör Zico yönetiminde iki sezondur Avrupa kupalarında yükselen bir grafik çizen sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı son 11 Avrupa kupası maçında yenilgi yüzü görmedi.
     Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 11 maçlık bir yenilmezlik serisi yapan sarı-lacivertli ekip, son yenilgisini yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı.
     Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 11 Avrupa kupası maçında 8 kez kazanırken, 3 maçta eşitliği bozamadı.
     Fenerbahçe, Kadıköy'deki üst üste yaptığı son 5 Avrupa kupası maçından da galibiyetle ayrıldı.
     Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde yarın sahasında 70. maçına çıkacak.
     Bugüne dek evinde yaptığı 69 karşılaşmada 34 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 24 karşılaşmada yenildi, 11 kez de berabere kaldı.
     Sarı-lacivertliler, sahasında yaptığı maçlarda toplam 101 gol atarken, kalesinde 80 gol gördü.

FENERBAHÇE AVANTAJ PEŞİNDE

     Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada, Danimarka Futbol Federasyonu'ndan hakem Claus Bo Larsen düdük çalacak.
     Sarı-lacivertliler, kendi saha ve seyircisi önünde yapacağı ilk karşılaşmada, rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etmek istiyor.
     Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı olan Gökhan Gönül yarınki maçta forma giyemeyecek. Gökhan'ın yerine Önder'in oynaması ve henüz tam olarak hazır olmayan Roberto Carlos'un da 18 kişilik kadroda yer alması bekleniyor.
     Fenerbahçe'nin yarınki maça şu 11 ile çıkması bekleniyor:
     Volkan Demirel, Önder, Lugano, Edu, Vederson, Deivid, Aurelio, Maldonado (Selçuk), Uğur, Alex, Kezman.
     Karşılaşmanın rövanşı 8 Nisan Salı günü İngiltere'de yapılacak.

FENERBAHÇE DÜNYA FUTBOLUNDA 23. SIRADA

   Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan Fenerbahçe, dünyanın en iyi futbol takımları değerlendirmesinde 23. sırada yer aldı.
     Sarı-lacivertliler, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) değerlendirmesinde, mart ayı sonu itibariyle 3 sıra gerileyerek, 193 puanla, 20. sıradan 23. sıraya indi.
     Takımların son bir yıllık sürede oynadıkları resmi maçlar baz alınarak belirlenen ve 1 Nisan 2007 ile 30 Mart 2008 tarihleri arasını kapsayan değerlendirmede, Beşiktaş ve Galatasaray da 3'er sıra geriledi.
     Daha önce 31. sırada yer alan siyah-beyazlılar, Mart ayında 177.5 puanla 34, geçen ay 52. olan Galatasaray ise 155.5 puanla 55. oldu.
     Türk takımları içinde en büyük yükselişi Sivasspor gösterdi. Geçen ayki değerlendirmede 318. sırada bulunan Sivasspor, mart ayı değerlendirmesinde 52 sıra birden yükselerek 73.5 puanla 266. oldu.
     Bu arada Kayserispor 80.5 puanla 191. sıradan 219'unculuğa gerilerken, Trabzonspor ise 67 puanla 325. sıradan 321. sıraya yükseldi.
     Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yarın karşılaşacağı İngiltere'nin Chelsea takımı, IFFHS'nin değerlendirmesinde liderliğini sürdürdü.
     Chelsea 277 puanla, 274 puana sahip olan İngiltere'nin Manchester United takımının önünde, ilk sıradaki yerini korudu.
     Değerlendirmede İtalya'nın AC Milan takımı ise 266 puanla 3'üncü, Fenerbahçe'nin elediği İspanya'nın Sevilla takımı ise 260 puanla 4. oldu.

ALEX: FENERBAHÇE'Yİ HAYATIMDAN ÇIKARAMAM

   Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi dergisinin Nisan sayısına evinde verdiği röportajda "Fenerbahçe'yi tamamen silip de hayatımdan çıkarmanın hiçbir şekilde imkanı yok. Günün birinde mutlaka Coritiba'ya döneceğim, ama Fenerbahçe için belki önümüzdeki dönemde Brezilya'da bir altyapı çalışması yapılabilir. Ben futbolu bıraktıktan sonra burada olmasam da Fenerbahçe'ye katkıda bulunabilirim" dedi.



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,778 µs