En Sıcak Konular

KOSOVA'DAKİ TÜRK BARIŞ GÜCÜ HALKA HİZMETİNİ SÜRDÜRÜYOR

1 Nisan 2008 07:43 tsi
KOSOVA'DAKİ TÜRK BARIŞ GÜCÜ HALKA HİZMETİNİ SÜRDÜRÜYOR Kosova Barış Gücü (KFOR) Güney Tugayı bünyesinde görev yapan Mehmetçik, Arnavutluk sınırına yakın dağlık Has bölgesinde üç köyü bir birine bağlayan 3 kilometrelik yeni bir yol yaparak, 6 kilometrelik yolu yarıya indirdi.

PLANEYA - Kosova Barış Gücü (KFOR) Güney Tugayı bünyesinde görev yapan Mehmetçik, Arnavutluk sınırına yakın dağlık Has bölgesinde üç köyü bir birine bağlayan 3 kilometrelik yeni bir yol yaparak, 6 kilometrelik yolu yarıya indirdi.
     Yolun açılışını davul zurnayla kutlayan Planeya, Koyuş, Milay köylerinin sakinleri, Türk askerinin yalnız güvenliği sağlamakla kalmadığını, bu tür hizmetleriyle halkın gönlünde de taht kurduğunu dile getirdiler.
     Açılışı, KFOR Çokuluslu Güney Tugay (ÇGT) Komutanı Tuğgeneral Uğur Tarçın, Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya'yla birlikte yaptılar.
     Prizren Belediye Başkanı Muya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve kardeş Türk ulusunun Kosova'ya savaştan önce, savaş sırasında ve barışta çok büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar yaklaşık 30 kilometrelik yol inşa eden KFOR'un bünyesindeki Türk Taburu ile çok iyi bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.
     Tuğgeneral Tarçın da yaptığı selamlama konuşmasında, Kosova'da barış, huzur ve güvenliğin tesisi için diğer ülke silahlı kuvvetleriyle birlikte çalıştıklarını, sivil halkla işbirliği çerçevesinde birçok faaliyetleri başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Kosova Türk Taburu'nun Kosova'nın yapılanmasına katkı sunmaya devam edeceğini vurgulayan Tuğgeneral Tarçın, ''Tarihi ve kültürel ortak değerlerin desteklediği Türkiye-Kosova dostluk ve kardeşliğini geliştirmek temel amaçlarımızdan biridir. İşte bu yol da bu anlayışın bir eseridir. Halkla el ele vererek, Kosova'yı yapılandırmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.
     Köy Heyet Başkanı Aziz Hoday yaptığı teşekkür konuşmasında, yol gereksinimlerini KFOR ÇGT Komutanı Tuğgeneral Tarçın'a ilettiklerinde, komutanın ''Biz kosova için çalışıyoruz''sözünden çok duygulandığını ve bu yolun inşasıyla sözünü doğruladığını söyledi.
     KFOR ÇGT bünyesindeki Türk askerinin, Alman ve Bulgar askerlerinin desteğiyle inşa edilen yolun mali değeri 200 bin avro. 6 ayda, sert zemin ve zor hava koşullarında yolun yapımı sırasında 18 bin metreküp malzeme taşındı.

Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,886 µs