En Sıcak Konular

AYDIN: DOST BİR ÜLKE KAZANDI

31 Mart 2008 22:47 tsi
AYDIN: DOST BİR ÜLKE KAZANDI Devlet Bakanı Mehmet Aydın, EXPO 2015'in ev sahipliğini Milano'nun kazanmasıyla ilgili, ''İzmir bu işe layıktı, rahatlıkla başarabilecekti. Ancak dost bir ülke kazandı'' dedi.

PARİS - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, EXPO 2015'in ev sahipliğini Milano'nun kazanmasıyla ilgili, ''İzmir bu işe layıktı, rahatlıkla başarabilecekti. Ancak dost bir ülke kazandı'' dedi.
     Mehmet Aydın, EXPO 2015 yarışında Milano'nun gerisinde kalan İzmir'in durumunu değerlendirdi. İzmir'in EXPO 2015 organizasyonunu gerçekleştirecek gücü olduğunu belirten Aydın, şunları söyledi:
     ''Kendimizi kazanacak durumda görüyorduk. Bir ay içinde görüştüğümüz ülkeler ve o ülkelerin temsilcileri, hem Türkiye'nin hem de İzmir'in avantajlarını biz söylemeden söylüyorlardı. İzmir layıktı, rahatlıkla başarabilecekti. İtalya için dost ülke kazandı hayırlı olsun diyorum. Tarafsız gözle bakanlar, İzmir'in Milano ile karşılaştırıldığında, daha avantajlı olduğunu görüyordu. O bakımdan üzüntü konusu yapmamak lazım. (İzmir kazanırsa şunlar şunlar olur) demiştik. İzmir kazanamadı diye oturup yas tutacak halimiz yok. Her şeyden önce bu türden faaliyetlerin bizatihi kendileri pozitif faaliyetlerdir. Ne yapıldı, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve hükümet birlikte çalıştı, böyle bir teşebbüs için güçlerini bir araya getirdiler.
     Birlikte çalışmayı, birlikte üretmeyi tecrübe ettik, bu bir kazanç sayılır. Çok yüksek düzeyde Türkiye'yi tanıttık.''
     EXPO'nun kazanılmasının kendilerini memnun edeceğini, İzmir olarak bunun hak edildiğine inandığını dile getiren Bakan Aydın, 60'dan fazla ülkenin takdirini toplamanın da önemli olduğunu bildirdi. İzmir'in bazı ülkelerden neden oy alamadığı yönünde tahminleri olduğunu belirten Bakan Aydın, ''Ama şu aşamada onlardan bahsetmek doğru olmaz'' dedi.
     Bakan Aydın, oylama sonucu açıklanmadan önce genel kuruldan dışarıya sızan bilgilerin neden olduğu erken sevinçle ilgili olarak da şunları söyledi:
     ''Maalesef. Tam 'kesin kazandık' diyerek insanlar birbiriyle kucaklaştığı zaman, bir iş için dışarıya çıkmıştım, aralarından geçtim. Bana sordular, henüz oylamanın başında olduğumuzu biliyordum. Heyecanla, ilk oylamayla ilgili rakam dışarıya yansımış. 146-147 denmiş. Onu nihai oy gibi düşünmüşler. Ciddi bir yanlışlık olmuş. Ne yapalım. Sizler veya televizyonlar gönüllerinden geçeni söylemişler. Sağlık olsun.''


Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,762 µs