En Sıcak Konular

ŞANDIR: İKTİDARIN EYLEMLERİ ŞAİBELİ OLACAKTIR

31 Mart 2008 12:56 tsi
ŞANDIR: İKTİDARIN EYLEMLERİ ŞAİBELİ OLACAKTIR MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''İktidarın tüm eylemleri ve çıkaracağı kanunlar, aldıkları kararlar ve atamalar bundan sonra şaibeli olacaktır'' dedi.

MERSİN - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''İktidarın tüm eylemleri ve çıkaracağı kanunlar, aldıkları kararlar ve atamalar bundan sonra şaibeli olacaktır'' dedi.
     Mehmet Şandır, Mersin'in Erdemli ilçesinde Ülkü Ocaklarınca düzenlenen ''Birlik ve Beraberlik'' etkinliğinde, yerel seçimlerde başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 13 ilçe ve beldelerdeki belediyelerin tümünü alacaklarını iddia etti.
     Türkiye'nin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca ''laik ve demokratik düzeni bozmak'' gerekçesiyle kapatılmak istenen bir siyasi parti tarafından yönetildiğini belirten Şandır, ''Bu iktidarın tüm eylemleri ve çıkaracağı kanunlar, aldıkları kararlar ve atamalar bundan sonra şaibeli olacaktır'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan'ın ''panik içinde, suçüstü yakalanmış bir insanın psikolojisinde partilerine saldırdığını'' öne süren Şandır, şöyle devam etti:
     ''MHP'ye dil uzatmış, aklınca bizi başörtüsü yasasının çıkarılması konusundan dolayı cumhuriyet savcılarına ihbar etmiştir. Kendisi 5 yıldır 'başörtüsü benim namus meselemdir' diyerek siyaset yapıp, iktidar olmuş. Bu konuda bir milim mesafe kat etmezken MHP'nin verdiği kanun teklifinin arkasına takılarak buna sahip çıkmak istemiş, ancak Anayasa Mahkemesinde dava açılınca da panikleyerek MHP'yi suçlamaya çalışmıştır.
     Bu suçüstü yakalanmadır ve başörtüsü takan insanlarımıza saygısızlıktır. MHP, Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine sonuna kadar sadık bir partidir. Hiç kimse MHP'yi bu ülkenin rejimini, demokratik ve laik yapısını değiştirmekle suçlayamaz. Bu hiç kimsenin haddine de değildir.''
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonunu da değerlendiren Şandır, AK Parti iktidarı nedeniyle Türk Devletinin kendi verdiği kararın arkasında duramaz hale getirildiğini savundu.

Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,721 µs