En Sıcak Konular

GÜL: ULUSLARARASI DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ ŞART

30 Mart 2008 22:52 tsi
GÜL: ULUSLARARASI DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ ŞART Gül, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah ile baş başa görüşmelerinin ardından El Sabah onuruna Çankaya Köşkü'nde resmi akşam yemeği verdi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin terörden çok çekmiş bir ülke olduğunu ve halen teröre kurban verdiğini belirterek, ''Bu tehditlere karşı koymak için uluslararası dayanışma ve işbirliği şarttır'' dedi.
     Gül, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah ile baş başa görüşmelerinin ardından El Sabah onuruna Çankaya Köşkü'nde resmi akşam yemeği verdi.
     Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Filistin meselesi ve Filistin halkının acılarının acil çözüm beklediğini ifade ederek, Irak'taki gelişmelere de dikkati çekti. Irak'ın istikrara kavuşması için katkıda bulunmaya devam etmeye kararlı olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan'da cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin ülkede ve bölgede istikrar ortamına katkı sağlayacak bir şekilde sonuçlanması dileğini de yineledi.
     Gül, konuşmasına şöyle devam etti:
     ''Bölgede barış ve istikrarın hakim kılınmasını hedefliyoruz. Enerjimizin, halklarımızın refah düzeylerinin ve hayat seviyelerinin daha da yükseltilmesi için kullanılması gerektiğine inanıyoruz.
     Bu amaç doğrultusunda, içinde bulunduğumuz bu hassas ortamda, bölgedeki tüm aktörlerin işbirliği içinde hareket etmesi daha da önem kazanmaktadır.''
     Kuveyt Emiri El Sabah da konuşmasına, Türkiye'de bulunmaktan duyduğunu memnuniyeti belirterek başladı.
     El Sabah, ziyaretin iki dost ülke arasında özellikle ekonomik, ticari ve yatırımla ilgili değişik alanlarda ortak yardımlaşma temellerini geliştirmeyi, her iki tarafın menfaatleri doğrultusunda gelişme sürecini ileriye taşımayı, iki dost ülkedeki deneyim ve potansiyellerden yararlanmayı hedeflediğini vurguladı.
     Kuveyt Emiri El Sabah, ''Bölgemizin güvenliğini ve istikrarını tehdit eden tehlike ve ortamlara karşı koyabilmek ve mücadele etmek için, her iki ülkenin koordinasyon ve karşılıklı istişare içinde olması gerekmektedir'' diye konuştu.

Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,259 µs