En Sıcak Konular

ERDOĞAN: MİLLİ İRADEYE HERKES SAYGI DUYMALI

30 Mart 2008 15:53 tsi
ERDOĞAN: MİLLİ İRADEYE HERKES SAYGI DUYMALI Başbakan Erdoğan,16.5 milyon seçmenin AK Parti'ye oy verdiğini, bunun milli irade olduğunu ve bu milli iradeye herkesin saygı duymak zorunda olduğunu belirtti...

YALOVA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 16.5 milyon seçmenin AK Parti'ye oy verdiğini, bunun milli irade olduğunu ve bu milli iradeye herkesin saygı duymak zorunda olduğunu belirterek, ''22 Temmuz'da yaptığım konuşmanın arkasındayım. Kimse hedef saptırmasın'' dedi.
     Atatürk Spor Salonu'ndaki partisinin Yalova Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katılan Erdoğan, AK Parti'den başka Türkiye'de 81 ilin 80'inde milletvekili çıkaran ikinci bir parti olmadığını anımsatarak, Türkiye'nin her bölgesini aynı muhabbetle kucaklayan başka bir parti bulunmadığını ifade etti. Erdoğan, ''Buradan, bu istikrar çizgimizden geriye dönüş olmayacaktır'' diye konuştu.
     AK Parti'nin yola çıkarken, 3 kırmızı çizgisi olduğunu ve bunlardan ilkinin etnik milliyetçilik olduğunu dile getiren Erdoğan, etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan 70 milyonun tamamının canı, ciğerleri olduğunu ve başlarının üstünde yeri bulunduğunu söyledi.
     Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemizde değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım. Onun için 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik. Böyle yürüdük bu yollarda.
     Hamdolsun biz milletimizi kucakladık, milletimiz de bizi kucakladı. Onun için 80 ilden 341 milletvekilini bize verdi. Yüzde 47 oy verdi. Parlamentonun da yüzde 65'ini bize verdi. Yaklaşık 16.5 milyon seçmen AK Parti'ye oy verdi. Bu milli iradedir. Bu milli iradeye herkes saygı duymak zorundadır.
     22 Temmuz'da yaptığım konuşmanın arkasındayım, kimse hedef saptırmasın. Açık söylüyorum, biz sadece AK Parti'nin ya da AK Partililer'in iktidarı olmadık. Biz, şu ana kadar 3 tane kırmızı çizgi, bizim kırmızı çizgimizdir. Ülkemizde 70 milyonun iktidarı olduk, 780 bin kilometre karelik vatan toprağının iktidarı olduk.
     Son günlerde bir şeyler oluyor. Televizyonlarda çıkıyorlar, tartışmalar yapıyorlar ve bu tartışmalarda AK Parti'yi getirip sadece, başörtüsü meselesine kilitleyenler oluyor. Ayıptır, ayıp. İnsan utanır, insan utanır. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bu ülkede 5 yıldır böyle bir şeyi gündeme mi getirdim? Ve 5 yıldır bunu gündeme getirmeyen bir başbakan kusura bakmayın da uluslararası basın toplantısında böyle bir soru sorulduğu zaman bunda kanaatini açıklamaktan geri mi duracaktı? Peki, bunda kanaatini açıklayan bir Başbakan'a, bir milletvekiline kusura bakmayın da Türkiye'de de parlamento çatısı altında olan bir başka partinin, 'biz de bu mutabakatın içinde olmaya hazırız' dediği halde peki bu yaklaşım niye? Bu ikircikli bir yaklaşımdır. Ama çok açık söylüyorum, tarih bunu affetmeyecektir. Zira biz, demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz, hukuk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak sırtımızda taşıyoruz ve hedefimiz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak. Bu...
     Ama bunların gözü var, bunların kulağı var, bunları dili var. Ne görürler, ne duyarlar ne gerçeği söylerler.''

ERDOĞAN: NİÇİN SANDIK DEĞİL DE BAŞKA YOLLAR

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son gelişmelere bakıldığında, AK Parti ile demokratik usullerle mücadele edemeyenlerin, demokratik usullerin dışında mücadele etme yolunu seçtiklerini belirterek, ''Türkiye, demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olduğuna göre, Türkiye'de özgürlükler olduğuna göre, düşünce özgürlüğü olduğuna göre, niçin sandık değil de başka yollar?'' dedi.
     Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'ndaki partisinin Yalova Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarından örnekler de verdi. 115 bin derslik yapıldığını, Türkiye'nin yüzde 95'ine ADSL sistemi kurulduğunu ve öğrencilere bedava kitap dağıtıklarını hatırlatan Erdoğan, bunları oy almak için değil, sosyal devletin gereği olarak yaptıklarını vurguladı. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Eğer demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine inanıyorsan, bunları gör, bunları konuş. Bunları bir kenara atamazsın. Ha eğer bizim günah layihamız buysa seve seve çekeriz.
     Biliyorsunuz, CHP yanlısı bir medya gurubu var. Benim 'en az 3 çocuğunuz olsun' tavsiyemden rahatsız oluyorlar. Aynı şeyi yine söylüyorum. Eğer şu andaki 1.8'lik artışla biz devam edersek, 2037'de bizim durumumuz felaket. Nüfusumuz yaşlanacak. Azalırsa, daha kısa zamanda yaşlanacak. Bak şu anda batı ağlıyor. Niye ağlıyor Batı biliyor musunuz, nüfusu yaşlandı diye ve enteresan bir şey var. Üste para veriyor, para.''
     Dinsel milliyetçiliğe de karşı olduklarını ve her inanç grubuna eşit mesafede durduklarını söyleyen Erdoğan'ın sözleri zaman zaman, ''Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' sloganlarıyla kesildi. Erdoğan, bunun üzerine şunları kaydetti:
     ''Bütün söyledikleri maalesef bu ülkenin gerçeklerinin dışında. Ve zaman geliyor ne tür çığırtkanlıklar yaptığını görüyorsunuz. Onun için hiç cevap vermeye bile gerek yok. Ona milletim zaten sandıkta gereğini yapıyor. Hiç gerek yok.
     Dikkat edin, son gelişmelere baktığımız zaman AK Parti ile demokratik usullerle mücadele edemeyenler, demokratik usullerin dışında mücadele etme yolunu seçtiler. Türkiye, demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olduğuna göre, Türkiye'de özgürlükler olduğuna göre, düşünce özgürlüğü olduğuna göre, niçin sandık değil de başka yollar? Zannediyor musunuz ki millet affeder? Hayır, millet affetmez... Milletin artık özgürlüklerden taviz verme gibi bir lüksü yok. Ben bunu milletimde görüyorum.''



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,885 µs