En Sıcak Konular

BAKAN ÇELİK EYLEM KARARINI ELEŞTİRDİ

28 Mart 2008 16:10 tsi
BAKAN ÇELİK EYLEM KARARINI ELEŞTİRDİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, aralarında DİSK ve KESK'in bulunduğu bazı emek ve meslek örgütlerinin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya karşı eylem kararını eleştirdi...

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, aralarında DİSK ve KESK'in bulunduğu bazı emek ve meslek örgütlerinin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya karşı eylem kararını eleştirerek, ''Bugün kalkıp olayı politik bir yere çekip, konjonktürel bazı şeylerin peşinden koşmayı doğru bulmuyorum. Pazartesi günkü durumlarıyla bugün konuştukları arasında büyük çelişkileri var'' dedi.
     Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürleri Toplantısı için geldiği SGK Başkanlığında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Faruk Çelik, tasarıyla ilgili sosyal taraflarla son yıllarda görülmedik ölçüde bir değerlendirme yaptıklarını, kimsenin bunun aksini söyleyemeyeceğini kaydetti. Emek Platformu'nun 19 maddelik taleplerinin tümünde ilerleme kaydedildiğini ifade eden Çelik, ancak dört dörtlük mutabakat şansının bulunmadığını, bunun doğru da olmayacağını söyledi.
     Çelik, ''Hükümetin tüm düzenlemelerine katılacaklar diye bir şey yok. Mutlaka çekinceleri olacaktır. Bunu saygıyla karşılıyoruz ama yüzde 80-90 bir ilerleme ve mutabakat sağlandığını kendileri ifade ettiler'' diye konuştu.
     Eylem kararına Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve emekli örgütlerinin katılmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     ''Onları biliyoruz; KESK, DİSK ve TTB... Bu kararı alırlarken ben şunu isterdim, pazartesi günü yaptığımız toplantının sonunda açıklama yapabilir, 'bu yasaya katılmıyoruz, düzenlemeye uzlaşma taraftarı değiliz' diyebilirlerdi. Bunu saygıyla karşılardım ama yüzde 80-90 mutabakat sağlandığı ifade edilirken, sonunda benim de bilmediğim gerekçelerden dolayı, siz kalkıp bir eylem kararı alıyorsunuz. Bu onların takdiridir. Demokratik anlamda söyleyeceğim bir şey yok ama süreci çok yanlış işletmişlerdir. İsterdim ki, ta başında 'biz bu yasaya katılmıyoruz' deselerdi. Bunu daha da saygıyla karşılardım.''
     Bakan Çelik, ''65 yaş emekliliği konusunun kamuoyuna yanlış lanse edilmeye çalışıldığını'' ifade ederek, bu düzenlemenin yasa yürürlüğe girdiğinde hemen işe başlayacak olanları kapsamadığını belirtti.
     Sigortalıların prim gün sayısını doldurdukları tarihe denk düşen emeklilik yaşı ne ise o yaşta emekli olacaklarını kaydeden Çelik, 2008'de işe başlayan bir kişinin 7 bin 200 gün yani 20 yıl çalıştığında 2028 yılına gelineceğini ve bu tarihte geçerli olan 60 yaş koşulunun dikkate alınacağını bildirdi.
     Çelik, ''Dolayısıyla, 30 sene sonrasıyla ilgili yapılan bir düzenlemeyi yarın sabah uygulamaya gidecekmiş gibi takdim edip işçi kardeşlerimizin duygularını kimse istismar etmeye kalkmasın'' dedi.


Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,929 µs