En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TUNCA BARAJI PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

27 Mart 2008 23:45 tsi
ERDOĞAN: TUNCA BARAJI PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLMELİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin her alanda giderek geliştiğini belirterek, ''Bulgaristan ile aramızdaki tüm sorunların kesinlikle çözümünden yanayız'' dedi.

SOFYA - Metin Akın - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin her alanda giderek geliştiğini belirterek, ''Bulgaristan ile aramızdaki tüm sorunların kesinlikle çözümünden yanayız'' dedi.
     Bulgaristan ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, Tırgovişte kentinde Şişecam Düzcam Grubu'nun ana şirketi olan Trakya Cam Sanayii A.Ş ile Cam Ev Eşyası Grubu'nun ana şirketi Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin iştiraki Trakya Glass Bulgaria EAD'nin ek üretim tesislerinin açılışını yaptıktan sonra başkent Sofya'da temaslarını sürdürdü.
     Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanhişev'le ortak basın toplantısı düzenleyer Erdoğan, basın toplantısında Bulgaristan ziyareti sırasında yapmış olduğu görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini söyledi. Tunca Barajı ve Rezve Deresi sularının kullanımı konularının da görüşmeler sırasında ele alındığını ifade ederek, ''Özellikle, Tunca Barajı projesinin artık gerçekleştirilmesi gerekiyor. Teknik çalışmaların bir an önce tamamlanmasında büyük fayda görüyoruz. Ortak irademiz bu işi çözecektir'' dedi.
     Erdoğan, Trakya'dan göç eden Bulgarların emlaklarıyla ilgili sorunun da görüşülmesi için gerekli girişimleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.
     ''Bu konuyu paket olarak değil ama başlıklar halinde ele almamız mümkün'' diyen Erdoğan, ''Biz kesinlikle çözümden yanayız ve bunu çözeceğimize inanıyoruz'' diye konuştu.
     Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev de konuşmasında, iki ülke arasında geçmişten miras kalan konuların teker teker çözüme kavuşturulabileceğini belirtti.
     İki ülke arasındaki olumlu atmosferi somut çözümlere bağlamak gerektiğini ifade eden Stanişev, ''Yeni bir dinamik oluşturmamız gerekiyor. Her iki taraf da açıkta kalan konuları çözme konusunda gerekli iradeye sahip'' dedi.
     Stanişev, bir gazetecinin, aşırı miliyetçi ATAKA partisine üye milletvekillerin bugün yarattığı skandalla ilgili sorusunu yanıtlarken de ''ATAKA milletvekillerinin yarattığı saygısızlıktan dolayı Başbakan Erdoğan'dan özür diledim'' dedi.
     Stanişev, milletvekillerinin dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak Başbakanlığa gelip bu şekilde davranmalarının ne siyasi, ne de insani terbiyle ile bağdaşmadığını söyledi.
     Milliyetçi partilerin tüm ülkelerde var olduğunu sözlerine ekleyen Stanişev, ''Ancak vatanseverlik, vatana olan saygı ve sevgi, bir başkasına duyulan kin ve nefrete dayalı olamaz'' dedi.

Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,670 µs