En Sıcak Konular

BAYKAL: İKTİDAR BU GİDİŞİN GİDİŞ OLMADIĞINI GÖRÜYOR

27 Mart 2008 21:09 tsi
BAYKAL: İKTİDAR BU GİDİŞİN GİDİŞ OLMADIĞINI GÖRÜYOR CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ''Ben konuda herkesten farklı olarak iyimserim. Çünkü, iktidar bu gidişin gidiş olmadığını görüyor. Yani, bunu sürdüremezler. Yüzde 47 oy ile de meydan mitingleriyle de olmaz'' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, herkesin Türkiye'deki gidişata son verilmesiyle ilgili mutlak anlayışı bulunduğunu belirterek, ''Ben konuda herkesten farklı olarak iyimserim. Çünkü, iktidar bu gidişin gidiş olmadığını görüyor. Yani, bunu sürdüremezler. Yüzde 47 oy ile de meydan mitingleriyle de olmaz'' dedi.
     Kanal D Ana Haber Bülteni'ne katılan Baykal, "Başbakan bu toplumun karşısına çıktı, meydan meydan Başsavcı'ya saldırdı, anayasa sürecine saldırdı, muhalefet olarak bize saldırdı. Ben ağzımı açıp bir kere daha Başbakan hakkında bir şey söylemedim. Sadece süreci işletiyorum'' diye konuştu.
     Uyarı yapmanın, topluma gerçeği anlatmanın muhalefetin görevi olduğunu belirten Baykal, ''(Aman gerilim azalsın). Bunun hedefi ne? Kimden niyaz ediyorsun? 'Siz bir adım geri çekilin' diyorsanız, bu bir adım geri çekilme işi önemlidir. Ticaretin mantığıyla devlet yönetmenin mantığı aynı değildir'' ifadelerini kullandı.
     Ticaretin içinde pazarlık bulunduğunu, devlet yönetiminin mantığının ise kurallar, ilkeler, yargı ve anayasa olduğunu vurgulayan Baykal, ''Yani, siz ticaret mantığını devlet yönetim alanına taşırsanız, bu pazarlama anlayışı içine girerseniz olmaz'' görüşünü dile getirdi.
     Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün görüşmede, ''Kuzey Irak'taki askeri harekat, Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in ziyaretleri'' konularında bilgi verdiğini söyledi.
     Kendisinin de ''Nevruz kutlamaları sırasında Güneydoğu Anadolu'da ekranlara yansıyanların ıstırap verdiğini'' söylediğini aktaran Baykal, ''Sayın Cumhurbaşkanı'na nasıl tehlikeli bir süreç içinde olduğumuzu, buna yönelik çok ciddi tedbirler alınması gerektiğini anlattım. Bu konuyu uzun uzun konuştuk. Yani gündemimizde ülkenin ana konuları vardı'' dedi.
     Baykal, ''Herkesin, Türkiye'nin bu gidişatına son verilmesiyle ilgili mutlak anlayışı vardır. Ben konuda herkesten farklı olarak iyimserim. Çünkü, iktidar bu gidişin gidiş olmadığını görüyor. Yani, bunu sürdüremezler. Yüzde 47 oy ile de meydan mitingleriyle de olmaz. Mesela, bir paket düşünüyorlar. Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini almaya yönelik. Bunu çıkaracağına ihtimal vermiyorum, hiç vermiyorum. Bu çılgınca bir şey olur'' diye konuştu.

Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,988 µs