En Sıcak Konular

KUMLU: EMEK PLATFORMU, TÜM TALEPLERİNDE ISRARLIDIR

27 Mart 2008 19:34 tsi
KUMLU: EMEK PLATFORMU, TÜM TALEPLERİNDE ISRARLIDIR Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu,bütün taleplerinde ısrarlı olduğunu vurguladı...

ANKARA - Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Emek Platformu'nun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarı'sı konusunda, tüm taleplerinde ısrarlı olduğunu vurgulayarak, ''Emek Platformu, taleplerini, tasarının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sürecinde aktif olarak talep ve takip edecektir'' dedi.
     Kumlu, Emek Platformu Başkanlar Kurulunun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nda gelinen son noktayı değerlendirmek üzere Türk-İş genel merkezinde yaptığı toplantının ardından, yasa tasarısına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile 24 Mart'ta yapılan görüşmenin sonuçlarının değerlendirildiğini söyledi.
     Kumlu, şunları kaydetti:
     ''Emek Platformu, uygulama yılı ötelenmiş olmasına rağmen 65 yaş emekliliğine karşıdır. Emek Platformu, 58-60 yaş emekliliğinde ısrarlıdır.
     Bakanlığın, güncelleme katsayısına olan yaklaşımı emekli aylıklarında zaman içinde azalmaya neden olacaktır. Emek Platformu, güncelleme katsayısının belirlenmesinde gelişme hızının yüzde 30'u yerine yüzde 100'ünün dikkate alınmasını talep etmeye devam etmektedir. Emeklilerin gelir ve aylıklarının yıllık artışında refah payı da dikkate alınmalıdır.
     Emek Platformu, bu yasa kapsamında çalışmaya başlayacak olan sigortalıların gelecekte elde edecekleri gelirin geçinmeye yeterli bir seviyeye gelebilmesi için aylık bağlama oranının makul bir seviyede tutulmasını istemektedir.
     Emek Platformu, mevcut yasalar uyarınca fiili hizmet zammından yararlanan çalışanların, bu haklardan yararlanmayı sürdürmeleri dahil tüm taleplerinde ısrarlıdır.
     Emek Platformu, taleplerini, tasarının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sürecinde aktif olarak talep ve takip edecektir.''
     Kumlu, basın mensuplarının, eylem yapıp yapmayacaklarına yönelik soruları üzerine, bu konuyu tartıştıklarını, tasarının gelecek hafta Pazartesi-Salı günü belli bir noktaya geleceğini, o zamana kadar süreci aktif olarak takip edip, konuyu değerlendireceklerini söyledi. Kumlu, ''Pazartesi-Salı gününe kadar taleplerimize kulak verilip verilmediğini değerlendireceğiz, o zaman eylem mi olacak buna birlikte karar vereceğiz'' dedi.
     Kumlu, ayrıca eylem konusunda örgütlerin kendi kararları da bulunduğunu dile getirdi.


Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,390 µs