En Sıcak Konular

ŞAHİN: TÜRKİYE BU SÜREÇTEN YARA ALMADAN ÇIKACAKTIR

27 Mart 2008 19:32 tsi
ŞAHİN: TÜRKİYE BU SÜREÇTEN YARA ALMADAN ÇIKACAKTIR Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili, ''Türkiye bu süreçten yara almadan çıkacaktır. İktidar olarak bu kararlılık içindeyiz'' dedi.

MİDYAT - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili, ''Türkiye bu süreçten yara almadan çıkacaktır. İktidar olarak bu kararlılık içindeyiz'' dedi.
     Mardin'in Midyat ilçesinde Midyat M Tipi Kapalı Cezaevinde Akgün Kuyumculuk tarafından oluşturulan ''Gümüş Döküm ve Telkari Atölyesi''nin açılış törenine katılan Bakan Şahin, Türkiye'deki adalet hizmetleri ve ceza evi koşullarının iyi durumda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     ''Türkiye her alanda büyük mesafeler aldı. Türkiye çağdaş uygarlığı yakalama konusunda dev adımlarla ilerliyor. Kimse Türkiye'yi geri götüremez. Cumhuriyetimiz şimdi daha güçlüdür. Cumhuriyetimizin temel ilkeleri şimdi daha sağlam ellerdedir, daha güvendedir. Kimse aksini iddia edemez. Cumhuriyete sahip çıkmak hizmetle olur. Cumhuriyetin niteliklerine, demokrasiye, laikliğe, ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmak hizmetle olur. Hizmet yaparsanız insanların gönlünü kazanırsınız. Hizmet etmezseniz, çağın gerisinde kalırsanız, asıl tehlike odur. Vatandaşın rejime olan güvenini o zaman sarsarsınız.''
     Bakan Şahin, ceza evi çıkışında gazetecilerin AK Parti hakkındaki açılan kapatılma davası ile sivil toplum örgütlerince yapılan sağduyu çağrıları hakkındaki soruları yanıtladı.
     Türkiye'nin dinamik bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Şahin şunları söyledi:
     ''Türkiye genç bir nüfusa sahip. Zaman zaman siyasi tansiyonunun yükselmesini abartmamak lazım. Sivil toplum örgütleri, siyasi istikrarsızlığın ortaya çıkmasının Türk halkının aleyhine olduğunu belirttiler. Toplumun bir kesiminin tespitidir. Bu değerlendirilecektir. İktidar da muhalefet de bunu değerlendirecektir.
     AK Parti hakkında dava açılmıştır. Bu dava Türkiye'de demokratik alanı daha da genişletecektir. Siyasetin özgürlük alanını daha da genişletecek sonla neticelenecektir. Kimseyi suçlamıyorum. İktidar herkesin iktidarıdır. Türkiye bu süreçten yara almadan çıkacaktır. İktidar olarak biz bu kararlılık,içindeyiz.''
     Bakan Şahin, ceza evindeki incelemeleri sırasında kendisinden af talep eden tutuklu ve hükümlülere bu konuda yorum yapmayacağını söyledi.

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,810 µs