En Sıcak Konular

BUSH, PKK'YI IRAK'TAKİ TEHDİTLER ARASINDA SAYDI

27 Mart 2008 19:19 tsi
 BUSH, PKK'YI IRAK'TAKİ TEHDİTLER ARASINDA SAYDI ABD Başkanı George Bush, Washington'da ''ulusal güvenlik ekibi'' ve Irak'taki askeri ve diplomatik yetkililerle bu hafta Irak'ta bir sonraki adım ve mevcut tehditleri konuştuklarını belirtirken, bu tehditler arasında terör örgütü PKK'yı da saydı.

WASHINGTON - ABD Başkanı George Bush, Washington'da ''ulusal güvenlik ekibi'' ve Irak'taki askeri ve diplomatik yetkililerle bu hafta Irak'ta bir sonraki adım ve mevcut tehditleri konuştuklarını belirtirken, bu tehditler arasında terör örgütü PKK'yı da saydı.
     Ohio'da ABD Hava Kuvvetlerinin Wright-Patterson hava üssündeki ulusal müzede ''terörizme karşı küresel savaş'' başlıklı bir konuşma yapan Bush, Irak'ta asker artırma yönündeki kararın, ''bugünkü olumlu sonuçları'' getirdiğini kaydetti.
     Bush, asker artırma kararının getirdiği olumlu sonuçlardan biri olarak, Irak'ın ekonomik durumunu gösterdi ve Irak'ın komşusu Türkiye'ye ihracatının önemli ölçüde genişlediğine dikkati çekti.
     ''Irak'ta asker artırmanın getirdiği ilerlemelere tanık olduktan sonra, doğal olarak önümüzdeki soru, bir sonraki adımın ne olacağı'' diyen Bush, şunları söyledi:
     ''Bu hafta bu soruyu Washington'daki ulusal güvenlik ekibim, (Irak'taki ABD kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David) Petraeus ve (ABD'nin Bağdat Büyükelçisi) Ryan Crocker ile tartıştım. Onlar da bu soruyu, nisan ayında ABD Kongresi önünde Irak'taki durumu anlatırken, kongre üyeleriyle ele alacaklar. Asker artırmanın getirdiği kazanımların ve kalan zorlukların altını çizecekler. Bunlar arasında, El Kaide'nin devam eden varlığı, Şii aşırıların neden olduğu şiddet, İran'ın yıkıcı etkisi, Suriye yoluyla gelen intihar bombacıları ve PKK teröristlerinin faaliyetleri var.''
     ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve ABD Genel Kurmay Başkanlığı yetkilileriyle sahadaki komutanlar ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Crocker'ın önerilerini dikkatle gözden geçireceğini belirten Bush, bu çerçevede bir sonraki adımı belirleyeceklerini kaydetti.
     Irak'ta siyasi ilerlemenin de ivme kazandığını söyleyen Bush, Irak politikalarını eleştirenlerin hiç duraksamadan ileri sürdükleri ''çekilme'' reçetesinin yanlış olduğunu belirtti.

Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,088 µs