En Sıcak Konular

PETKİM'İN DEVRİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI

27 Mart 2008 10:45 tsi
PETKİM'İN DEVRİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI Petkim sermayesindeki yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna devrinin, 7 Mayısa kadar gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

ANKARA - Petkim sermayesindeki yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna devrinin, 7 Mayısa kadar gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
     Ortaklıkta yer alan Turcas'ın Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Petkim'de ödemenin ne şekilde yapılacağına dair fiyat ve diğer faktörleri mukayese ettiklerini, konuya ilişkin net kararı 14 Nisana kadar açıklayacaklarını söyledi.
     Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin devrine yönelik ihaleye karşı açılan davalarla ilgili olarak da Aksoy, bundan sonraki sürece ilişkin bir endişe taşımadıklarını kaydetti. Aksoy, davalarda muhatabın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olduğunu, İdarenin de bu konuda mesafe aldığını söyledi.
     Devir işleminin ardından Petkim'in, Türk ekonomisinde çok pozitif bir rolü olacağının altını çizen Aksoy, Petkim'in Türk sanayisinin dünyaya ihracatında da çok önemli işlevi olacağını kaydetti.
     Aksoy, Petkim'e ilişkin projeskiyonlarını; çalışanlar, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile paylaşacaklarını ifade ederken, ''Ama şu anda henüz bunu konuşabilecek yetkiyi kendimizde görmüyoruz, devir sonrasında bunu gerçekleştireceğiz. Ancak, Petkim Türkiye'nin petrokimya üssü olacak'' dedi.
     Bu arada Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirme ihalesi, 2007 yılı Temmuz ayında gerçekleştirilmiş, ihalede en yüksek teklifi, 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu vermişti.
     Ancak daha sonra ihale komisyonu, ihalede 2 milyar 40 milyon dolar bedelle en yüksek ikinci teklifi veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubuna yönelik karar verdi ve satış onaylandı.
     Son olarak Danıştay 13. Dairesi, Petkim'in Socar&Turcas-Injaz ortak girişim grubuna satılmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK), 22 Kasım 2007 tarihli kararının yürütmesinin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti.
     Davacı Petrol-İş Sendikasının, Danıştay 13. Dairesi'nin bu kararına itiraz hakkı bulunuyor.


Bu haber 247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,069 µs