En Sıcak Konular

TÜSİAD HEYETİ TBMM'DE

27 Mart 2008 10:39 tsi
TÜSİAD HEYETİ TBMM'DE TBMM Başkanı Köksal Toptan, 'Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam, yerini sükunetle, sağduyuya ve çıkış yolu bulmaya mutlaka sevk edecektir' dedi.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam, yerini sükunetle, sağduyuya ve çıkış yolu bulmaya mutlaka sevk edecektir'' dedi.
     Toptan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile TÜSİAD Ankara Daimi Temsilcisi Zafer Ali Yavan'ı, makamında kabul ederek bir süre görüştü.
     TBMM Başkanı Köksal Toptan, Arzuhan Doğan Yalçındağ'a teşekkür ederek, Türkiye'de hafta başından beri her kesimden sağduyu sesleri çıktığını söyledi. Bunun öncülüğünü TÜSİAD ve TOBB başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin yaptığını ifade eden Toptan, siyasi parti liderlerinin salı günü yaptıkları konuşmaların içinde de sağduyu çağrılarına olumlu yaklaşımların olduğunun görüldüğünü belirtti.
     ''Bu, hem bu çağrıları yapanlar için, hem de herkes için, hepimiz için cesaret verici bir gelişmedir diye düşünüyorum'' diyen Toptan, zaman zaman Türkiye gibi çok çabuk büyüyen ülkelerde olağan karşılanması gereken zorluklara karşı, tıkanmadan mutlaka bir çıkış yolu arama ve bulmanın artık önemli olduğuna işaret etti.
     Köksal Toptan, ''Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana çok acı dönemler geçirdi ama çok şükür bu günlerin hepsinden başarıyla çıkmasını becerebilen hareketleri hemen arkasından getirmesini de bildi'' dedi.
     Global krize de işaret eden TBMM Başkanı Toptan, bundan en az etkilenen ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu söyledi. Toptan, içerde siyasi gerginliğin zaman zaman tırmandığı durumlara rağmen, Türkiye'nin AB ve ekonomik büyüme hedeflerinden sapmadan yoluna devam etmesini çok önemsediğini bildirdi.
     TBMM Başkanı Toptan, ''Öyle ümit ediyorum ki süratle gerilim gibi görünen bu ortam, yerini sükunetle, sağduyuya ve çıkış yolu bulmaya mutlaka sevk edecektir'' dedi.
     TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçındağ da, TÜSİAD'ın hafta başında toplumsal dayanışma ve diyalog çağrısı yaptığı bir bildiri yayınladığını, ardından da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini söyledi.
     Yalçındağ, bir gazetecinin, ''Görüşmeden aradığınız, umduğunuz desteği bulabildiniz mi?'' sorusuna, ''Evet, aradığımız ve umduğumuz desteği gerçekten bulduk. Sayın Meclis Başkanımız, bu inisiyatifimizi çok önemsiyor, çok olumlu, yerinde buluyor. Herkesi sağduyuya, itidale davet etmenin, müşterek fikirde buluşmanın, müşterek noktalarımıza ulaşmanın, bu konuda siyasi partilere de önemli görevler düştüğünü düşünüyor'' karşılığını verdi.
     Yalçındağ, bu girişimlerinin olumlu sonuç vermesini de temenni etti.
     ''TBMM Başkanı Toptan'ın, bu konuda bir adım atıp, siyasi parti liderleriyle görüşüp görüşmeyeceğine'' ilişkin bir soru üzerine Arzuhan Doğan Yalçındağ, herkesin çabalarına devam edeceğini ifade etti.


Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,298 µs