En Sıcak Konular

LOKMACI'DA TEHLİKELİ MADDEYE RASTLANMADI

26 Mart 2008 23:58 tsi
LOKMACI'DA TEHLİKELİ MADDEYE RASTLANMADI Birleşmiş Milletler Barış Gücünün (UNFCYP) bölgede yaptığı mayın temizliği çalışması tamamlandı.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın 21 Martta yaptığı görüşmede teknik hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz açılması kararlaştırılan Lefkoşa'daki Lokmacı Kapısı'nın sivillerin kullanımına açılmasına yönelik olarak Birleşmiş Milletler Barış Gücünün (UNFCYP) bölgede yaptığı mayın temizliği çalışması tamamlandı.
UNFICYP sözcüsü Jose Diaz'ın açıklamasına göre, 6 kişilik mayın temizleme ekibinin yaptığı çalışmalarda hiçbir tehlikeli maddeye rastlanmadı.
Açıklamada şöyle denildi:
''Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Mali Yardım Programı çerçevesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı 'Gelecek İçin Ortaklık - Mayın Temizleme Merkezi (Mine Action Centre)' 26 Mart 2008 tarihinde Lefkoşa'da bulunan Lokmacı geçiş noktasında güvenlik kontrollerinin tamamlandığını açıklamaktan memnuniyet duymaktadır. Geçiş noktasının açılabilmesi için binaların güvenlik çalışmalarından önce patlamamış savaş gereçleri kontrolünün yapılması gerekliydi. 6 kişilik mayın temizleme ekibi UNFICYP'nin yardımıyla kontrollerini tamamlamış, hiçbir tehlikeli maddeye rastlamamıştır.''
KKTC'de Arasta ile Güney'de Ledra Caddesi'ni bağlayan Lokmacı Kapısı'nda mayın ve bubi tuzaklarını temizleme çalışmaları, kapının açılmasına yönelik çalışmaların ilk aşamasını oluşturuyordu.

NAMİ-YAKOVU KOMİTELERDE ANLAŞTI

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hrsitofyas'ın 21 Mart görüşmesinde vardığı mutabakat uyarınca başlayan yeni süreçte, taraflar 6 çalışma grubuyla 7 teknik komite oluşturulmasına karar verdi.
KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın BM ve AB ile İlişkilerden Sorumlu Temsilcisi Özdil Nami ile Rum yönetimi Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu bugün öğleden sonra, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller'in ara bölgedeki ikametgahında bir araya geldi.
Nami ve Yakovu, görüşmeden sonra yaptıkları ortak açıklamada, çalışma gruplarıyla teknik komitelerin sayısı ve başlıklarını duyurdu.
Açıklamaya göre temsilciler, çalışma gruplarıyla teknik komitelerin mümkün olan en erken zamanda kurulması konusunda anlaştı.
Temsilciler, liderlerin tartışılacak tüm konuları olabildiğince etkin bir şekilde müzakere edebilmelerini sağlamak için, gerek görülmesi durumunda ihtiyaca bağlı olarak ek çalışma grupları ve teknik komitelerin kurulmasına karar verdi.
Temsilciler, cuma günü yeniden bir araya gelecek.
Bu arda KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, temsilcilerin vardığı mutabakatın memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, sağlanan ilerlemenin önemli olduğunu kaydetti.



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,273 µs