En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ: YARGITAYIN KARARI TALİHSİZLİK

26 Mart 2008 12:10 tsi
DEMİRTAŞ: YARGITAYIN KARARI TALİHSİZLİK DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Yargıtayın ''sanığın seçilmiş olmasının, yargılanmasını durdurmayacağı'' yönündeki kararını ''talihsizlik'' olarak değerlendirdi.

ANKARA - DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Yargıtayın ''sanığın seçilmiş olmasının, yargılanmasını durdurmayacağı'' yönündeki kararını ''talihsizlik'' olarak değerlendirdi.
     Demirtaş, Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Bedriye Aydın ile birlikte Parlamentoda düzenledikleri basın toplantısının ardından Yargıtayın, hakkında verdiği karara ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
     Yargıtay kararının henüz kendisine tebliğ edilmediğini bildiren Demirtaş, ''Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, suçu ve suçluyu övmekten değil, terör örgütü propagandası suçundan ceza almıştım. Bu cezanın temyizi için Yargıtaya başvurmuştum. Yargıtayın 'sanığın seçilmiş olması, yargılanmasını durdurmaz' yönünde verdiği kararı gazetelerden öğrendim. Yargıtay tarafından ilk defa böyle bir tespit yapıldı. Dokunulmazlığım olmasına rağmen Yargıtayın, yargılanmamın devam edilmesi yönündeki kararı talihsizliktir. Dokunulmazlığıma rağmen yargılanmamın istenmesi, diğer davalarda da emsal teşkil eder'' diye konuştu.
     Demirtaş, sivil toplum kuruluşlarının sağduyu çağrısına ilişkin olarak da ''Siyasetteki kamplaşmanın, toplumu kamplaşmaya sürüklediği tespiti haklıdır. Siyasi rekabet, demokratik rekabet sürmektedir. Ama bu mücadelede, toplumu kamplaşmaya sürükleyecek eylem ve söylemlerde bulunmak doğru değil. Sağduyu çağrısına kulak verilmesi gerekir'' dedi.

Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,615 µs