En Sıcak Konular

İSTİHDAM PAKETİ TARTIŞMAYA AÇILIYOR

26 Mart 2008 10:30 tsi
İSTİHDAM PAKETİ TARTIŞMAYA AÇILIYOR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketini bu hafta sonu itibariyle tartışmaya açabileceklerini bildirdi.

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketini bu hafta sonu itibariyle tartışmaya açabileceklerini bildirdi.
     Faruk Çelik, bakanlığın gündemindeki konularla ilgili, AA'ya açıklamalarda bulundu.
     Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı konusunda hep diyalogdan yana olduklarını belirterek, bir konuyu bozmanın kolay olduğunu, ancak yapılacakların bir yasayla bitmediğini söyledi.
     Yasa tasarısının ana parametrelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandığını, mahkemenin bu konularda herhangi bir şey demediğini dile getiren Çelik, ''Biz bunları, 65 yaş, 9 bin prim günü gibi, 1 Ocak 2008'de yürürlüğe koyabilirdik. Ama bir sorun varsa, eşitsizlik varsa, mükemmeli yakalamak için çalışma yapmak gerekiyordu. Hiç gereği yokken o konuları da tartışmaya açtık, doğruyu yakalamak istedik. Yanlış yapmadık, doğru yaptık'' dedi.
     Diyalogdan yana bu yaklaşımı, bakanlığın bundan sonraki çalışmalarında da sürdüreceklerini ifade eden Çelik, ''İstihdam paketini bu hafta sonu itibariyle tartışmaya açabiliriz. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı konusunda Meclis'teki gelişmelere göre, istihdam paketini de sosyal taraflara ulaştırabiliriz. Paketi sosyal taraflara gönderdiğimizde de bolca istihdam paketi tartışılacak. İstihdam paketini de geciktirmememiz gerekiyor'' diye konuştu.
     Çelik, daha sonra sendikalar ile Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunlarına ilişkin çalışmaları değerlendireceklerini söyledi.
     1 Mayıs konusunda da bakanlık olarak bir çalışma yapabileceklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     ''İşçilerle konuşuyoruz. 1 Mayıs ile ilgili tatil ya da yarım gün tatil neyse, bir 'emek ve dayanışma bayramı' düzenlemesini yapabiliriz. Onu da çıkarabiliriz. Sürprizlerimiz olacak, ayrıca bunlar sürpriz değil, olması gerekenler. Bizim niyetimiz öyle ama daha konuşmadık, hükümet olarak bir değerlendirme yapmadık, bakanlık olarak öyle düşünüyoruz. Sosyal güvenlikle ilgili yasa bittikten sonra seri olarak bu konuları ele alacağız.''

Bu haber 260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,397 µs