En Sıcak Konular

YALÇINDAĞ: GERGİNLİĞİ DEMOKRASİYE VE HUKUKA SARILARAK AŞABİLİRİZ

25 Mart 2008 21:10 tsi
YALÇINDAĞ: GERGİNLİĞİ DEMOKRASİYE VE HUKUKA SARILARAK AŞABİLİRİZ Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.
     TOBB'un İstanbul'daki merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Yalçındağ, son günlerde toplumdaki gerginlikten ve kutuplaşmadan TÜSİAD olarak son derece tedirgin olduklarını ve üzüntü duyduklarını ifade etti.
     Bu kapsamda dün bir basın bildirisi yayınladıklarını hatırlatan Yalçındağ, bildiride, bu aşamada toplumda yeniden güven telkin etmek, umut vermek ve toplumsal dayanışmayı göstermenin çok önemli olduğunu söylediklerini kaydetti.
     Başta siyasi partiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine görev düştüğü düşüncesinde olduklarını dile getiren Yalçındağ, şunları söyledi:
     ''Bu noktadan hareketle bugün TOBB'u ziyaret ettik. Rifat Bey'le birçok konuyu konuştuk ve birçok konuda da görüş birliği içinde olduğumuzu gördük. Bu gerginliği, demokrasiye ve hukuka güven duyarak, saygı duyarak ve ona tam sarılarak aşabiliriz inancındayız. Bu toplumsal dayanışma, diyalog, toplumsal kardeşliği gösterme, pekiştirme bunun için çaba sarf etme hepimizin görevi diye düşünüyoruz. Bu kapsamda yarın ve Perşembe günü de görüşmelerimizi sürdüreceğiz.''
     Yalçındağ, yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşeceklerini, işçi ve işveren sendikalarıyla da bir araya geleceklerini kaydederek, bu görüşmelerin ardından TOBB ile bir kez daha buluşacaklarını söyledi.
     ''Siyasi partilere mesajınız olacak mı?'' şeklindeki soruyu da Yalçındağ, ''Bizdeki bu dayanışma, diyalog ve kardeşlik atmosferini tabii siyasi kurumlarımızdan da bekliyoruz'' diye yanıtladı.
     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da TÜSİAD'ın, duyduğu kaygıyı toplumla paylaştığını ve bu çerçevede aynı kaygıları görüşmede kendilerine de aktardığını söyledi.
     Hisarcıklıoğlu, ''Bu çerçevede biz de 7 meslek örgütüyle yarın kamuoyuna genel görüşlerimizi ifade edeceğiz'' dedi.
     Yalçındağ'ın ifade ettiği genel kaygılar noktasında toplumda da aynı hassasiyet bulunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     ''Bu çerçevede ortak hangi çalışmalarla beraber olabiliriz?... Arzuhan Hanım'la zaten eskiden bu tarafa yakın ilişki içindeyiz. Önümüzdeki dönemde de yakın işbirliği içerisinde ülkemizin birlik ve beraberliği, kardeşlik duyguları içerisinde ülkemizin layık olduğu şekilde bir noktaya gelebilmesi, çabamız bu.''

Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,760 µs