En Sıcak Konular

MÖLLER: TERÖRE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ

25 Mart 2008 19:45 tsi
MÖLLER: TERÖRE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller, "Teröre karşı da birlikte mücadele vereceğiz. Türkiye'nin terörle mücadelesini anlıyoruz" dedi

ANKARA - Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller, "Teröre karşı da birlikte mücadele vereceğiz. Türkiye'nin terörle mücadelesini anlıyoruz" dedi
     Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ankara'da bulunan Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller ile, Dışişleri Bakanlığında yaptıkları görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
     Möller, TBMM'deki iki parti hakkında kapatma davası bulunduğunun hatırlatılarak, bu davaların Türkiye'nin AB sürecine olası etkisiyle ilgili bir soru üzerine, şu ana kadar AB'nin bu konuyla ilgili herhangi bir siyasi karar almadığını belirtti ve "Elbette ki, böyle bir durum sizin politik sürecinizi durduruyor olacaktır. Umarım bu konu demokratik fikirler ve değerlere uygun şekilde çözüme kavuşturulur" dedi.
     Konuk Bakan, "Prensipte bu tür siyasi durumlar için mahkemelerin kullanılmaması gerekir. Siyasi mücadelelerin yeri mahkemeler olmamalıdır" dedi.
     "Türkiye'nin iç politikasına müdahale ediyor olmak istemediğini" kaydeden Möller, "Danimarka'da bir siyasi parti ancak şiddet kullanıyorsa kapatılabilir" diye konuştu.
     Konuk Bakan, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik yolundaki çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "1988'de bir anlaşma imzalanmıştı ve ben de o dönemin dışişleri bakanıyla tanışma fırsatına eriştim. Umarım Türkiye'yi AB üyesi olarak göreceğiz, en azından benim ömrümün yettiği bir süre içinde" diye konuştu.
     "Türkiye'nin AB üyeliğinin, Türkiye'nin ev ödevlerini yapmasına bağlı olduğunu" belirten Möller, bir soru üzerine, ev ödevinden kastının 301. madde olduğunu söyledi.
     Gazetecilerin, "Roj TV'nin PKK terör örgütünü destekleyen yayınlar yaptığını" hatırlatması ve bu konuda Türkiye'nin Roj TV'nin kapatılması talebine ilişkin gelişmeleri sorması üzerine Konuk Bakan, terörle mücadele ettiklerini belirterek, "Türkiye ile terörle mücadele alanında işbirliği yapıyoruz" dedi.
     Roj TV ile ilgili olarak savcılarının dosyayı incelediğini ve bu dosyanın henüz kapanmadığını, incelemesinin devam ettiğini kaydeden Möller, "Dosyanın mahkemeye çıkartılıp çıkartılmayacağının kararı savcıya ait, hükümetle alakası yok. Bu alanda uzun süredir bir sorun yaşandı. Ümit ediyoruz savcı en kısa sürede incelemesini tamamlayacaktır" dedi.
     Babacan, Konuk Bakanla temasların Türkiye ile Danimarka arasındaki ikili ilişkileri pekiştirme açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, iki dost ve müttefik ülkenin dışişleri bakanları olarak yararlı ve yapıcı görüşmelerde bulunduklarını söyledi.
     Görüşmelerde ikili ilişkileri irdeleme fırsatı bulduklarını belirten Babacan, ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı çıkarlara hizmet eden alanlarda işbirliğinin artırılması yönünde atılması gereken adımları değerlendirdiklerini kaydetti.
     Danimarka'nın Türkiye ve AB ile ilişkilere dair bakış açısını dinleme fırsatı bulduklarını ifade eden Babacan, Ankara'nın da görüş ve beklentilerini aktardıklarını ve bu çerçevede Türkiye'nin AB üyelik hedefinin ve reformların kararlılıkla devam edeceğinin vurgulandığını belirtti.
     "Sonuç olarak biz önümüzdeki dönemde Türkiye-Danimarka ilişkilerini her alanda daha da ileriye götürmeye kararlıyız" diyen Babacan, bu kararlılığın Danimarka tarafınca da paylaşıldığını, Möller ile yaptıkları bu verimli görüşmenin her alanda sürdürülmesinden memnuniyet duyacaklarını kaydetti.


Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,939 µs