En Sıcak Konular

SOSYAL GÜVENLİK YASA TASARISI GÜNDEMİN ÖN SIRASINA ÇEKİLDİ

25 Mart 2008 18:30 tsi
SOSYAL GÜVENLİK YASA TASARISI GÜNDEMİN ÖN SIRASINA ÇEKİLDİ TBMM Genel Kurulunun gündemi ve çalışma saatlerine ilişkin Danışma Kurulu önerisi, kabul edildi. Gündemin ön sıralarına çekilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı, ''temel yasa'' olarak görüşülecek.

ANKARA - TBMM Genel Kurulunun gündemi ve çalışma saatlerine ilişkin Danışma Kurulu önerisi, kabul edildi. Gündemin ön sıralarına çekilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı, ''temel yasa'' olarak görüşülecek.
     Genel Kurulun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin Danışma Kurulu önerisi aleyhinde konuşan DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik yapan tasarının hiçbir milletvekili tarafından bilinmediği halde Meclis gündemini işgal ettiğini söyledi. Tasarının temel yasa olarak görüşülmesine karşı olduğunu belirten Macit, 70 milyonu ilgilendiren bir düzenlemenin madde madde ele alınması gerektiğini savundu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarıyla ilgili olarak sendikacıları yalancılıkla suçladığını iddia eden Macit, ''Maddeleri tek tek görüşelim, kim doğru kim yalan söylüyor ortaya çıksın'' dedi.
     İktidarın denetimden kaçtığını ileri süren Macit, ''Cuma, cumartesi, pazar günü de çalışalım, ama denetim konularına ağırlık verelim'' diye konuştu.
     Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin çiftlik gibi yönetildiğini'' savundu. ''Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kendi yandaşlarını uçağa bindirerek yurt dışına götürüp gezdirdiğini'' ileri süren Genç, ''Milletvekilleri yurt dışına gideceklerse kendi paralarıyla gitsinler. Bir bakan da yanında milletvekilleriyle Suudi Arabistan'a gitmiş. Hacca gideceklerse kendi aralarıyla gitsinler, benim paramla gitmesinler. Gün gelecek bunun hesabı sorulacak onlardan. Bu milletin parasını böyle yiyemezsiniz'' dedi.
     Türkiye'nin huzursuzluklar ülkesi haline geldiğini ileri süren Genç, ''Özgürlüğü, kendi kafasındaki şeriat düzeni için mi istiyor? Bir milLetvekili çıkıp, 'o iddianamede olmak benim için şereftir' diyor. Siz bu milleti bu kadar akıldan, izandan yoksun mu sanıyorsunuz? Öyle gün gelir ki atın attığı çifte size isabet etmedi ama bu milletin attığı çifte, çok isabetli yerinize isabet eder'' dedi.
     AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, öneri lehinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden beri Türkiye'nin, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve kazanımlarına sahip çıkmak ve güçlendirmek için gayret gösterdiğini belirterek, ''Bizi, laiklik karşıtı, 'şeriat istiyor' diye nitelendirenler iftira ediyor'' diye konuştu.
     Konuşmaların ardından öneri kabul edildi. Buna göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sİgortası Yasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Tasarısı, gündemin 5. sırasına alındı. Tasarı, temel kanun olarak bölümler halinde görüşülecek.


Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,183 µs