En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BÖLÜNME KAN KAYBETTİRİR

25 Mart 2008 14:29 tsi
ERDOĞAN: BÖLÜNME KAN KAYBETTİRİR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölünme, her zaman zafiyet getirir, kan kaybettirir. Onun için toprak bütünlüğü bana göre, ülkeme göre çok çok önem arz ediyor'' dedi.

SARAYBOSNA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölünme, her zaman zafiyet getirir, kan kaybettirir. Onun için toprak bütünlüğü bana göre, ülkeme göre çok çok önem arz ediyor'' dedi.
     Başbakan Erdoğan ile Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Nikola Spiriç, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
     Erdoğan, yaptığı açıklamada, Bosna-Hersek'i dost, müttefik ve bunların ötesinde kardeş olarak gördüklerini söyledi.
     İki ülke arasındaki ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alma fırsatı bulduklarını belirten Erdoğan, yapılacak iş birliği ve desteklenecek konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
     Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Bosna-Hersek'in siyasi durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bosna-Hersek'in bir parçası olan Republica Sırbistan'ın bölünmesine yönelik yapılan çağrıları ne şekilde değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, "Doğrusu bizim Bosna-Hersek'e bakışımız, bir bütünleşmeden yanadır. Bölünme, her zaman zafiyet getirir. Kan kaybettirir. Onun için toprak bütünlüğü bana göre, ülkemize göre çok çok önem arz ediyor" yanıtını verdi.
     Bir gazetecinin, ''İlhan Selçuk size bir çağrıda bulundu. 'Türkiye'de gerilimin, tansiyonun düşmesi için Sayın Başbakan'ın uzlaşma mesajı vermesi gerekir' dedi'' sözlerini hatırlatması üzerine, Erdoğan, uzlaşma metninin mesajının okunmasının isabetli olacağını söyledi.
     Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Ben hep uzlaşma mesajı verdim, hala da uzlaşma mesajı vermeye devam ediyorum. 'Birlik beraberlik içinde olalım' diyorum. 'Hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız' diyorum. Ve... 'Bunun için yapılması gereken neyse bunu yapalım' diyorum. Ben halkımın arasındayım, halkımın içindeyim. Buna gayret ediyorum, edelim. Bunun için de medyadan özellikle destek istiyorum çünkü maalesef gerilimde medya çok büyük rol oynuyor. Lütfen bunu da medya da görüversin."
     Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerinin hatırlatılarak, ''AK Parti olarak Anayasa değişikliğini tek başına referanduma götürme konusunda kararlı mısınız'' sorusunu yanıtlarken, ''Sayın Bahçeli şimdi demek ki başka şey söylüyor. Ben onu bilemem...'' dedi.
     CHP'nin takındığı tavırlara göre bir tavır belirleme gayreti içerisinde de olmadıklarını anlatan Erdoğan, ''Bizim kapsamlı anayasa değişikliğimizin içerisinde, zaten partilerin kapatılmasını zorlaştıracak, adeta yok hale getirecek çalışmamız vardı. Bu, şimdi bu vesileyle olan bir şey değil'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan Cheney'in ziyaretiyle ilgili olarak, bölücü terör örgütüne yönelik olarak, ABD Başkanı George W. Bush'taki kararlılığı ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'de de gördüğünü, PKK'nın, Irak'ın, Amerika'nın, Türkiye'nin ortak düşmanı olduğunun aynen teyid edildiğini söyledi.
     Erdoğan, ''Afganistan'a muharip güç göndermeyeceğini Türkiye açıkladı ama Afganistan'da bulunan Türk askeri sayısının arttırılması gündemde mi?'' sorusuna da ''Benimle yapılan gerek ikili görüşmede, gerekse heyetler arası görüşmede Sayın Dick Cheney bizden Afganistan'a yönelik herhangi bir kuvvet arttırımı talep etmemiştir'' yanıtını verdi.
     Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Spiriç de açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.
     Türk yatırımcıların ülkesine olan ilgisinin arttığını kaydeden Spiriç, NATO konusunda verdiği destek nedeniyle de Türkiye'ye şükranlarını sundu.

Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,312 µs