En Sıcak Konular

BAHÇELİ: MHP'NİN HİÇBİR SİYASİ PARTİ İLE GÖRÜŞMESİ OLMAMIŞTIR

25 Mart 2008 12:38 tsi
BAHÇELİ: MHP'NİN HİÇBİR SİYASİ PARTİ İLE GÖRÜŞMESİ OLMAMIŞTIR Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından yapılması düşünülen anayasa değişikliğine değindi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''(Anayasa değişikliği konusundaki) gelişmeleri basından izleyen MHP'nin bugüne kadar hiçbir siyasi parti ile herhangi bir teması ve görüşmesi olmamıştır. Bu bakımdan siyasi partilerin yaklaşımları hakkında somut verilere dayalı bir değerlendirme yapma imkanımız henüz bulunmamaktadır'' dedi.
     Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından yapılması düşünülen anayasa değişikliğine değindi.
     MHP'nin bu konudaki yaklaşımının temelinde siyasi partiler demokrasisine sahip çıkma anlayışının yattığını ifade eden Bahçeli, bu konunun geçen hafta kamuoyunda yoğun biçimde tartışıldığını ve çok çeşitli görüşler dile getirildiğini anımsattı.
     Siyasi partilerin düşüncelerinin hangi eksende ve temelde geliştiğinin, basına yansıyan haberlerden bir ölçüde açıklık kazandığını anlatan Bahçeli, "Gelişmeleri basından izleyen MHP'nin bugüne kadar bu konularda hiçbir siyasi parti ile herhangi bir teması ve görüşmesi olmamıştır. Bu bakımdan siyasi partilerin yaklaşımları hakkında somut verilere dayalı bir değerlendirme yapmak imkanımız henüz bulunmamaktadır. Bununla birlikte basına yansıyan bazı görüşler ile MHP'nin kavramsal yaklaşımı arasında temel bazı farklılıklar olduğunu söylemek mümkündür" dedi.
     Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'li bakanların, kapatma davasına karşı yoğun bir gündem saptırma ve kafa bulandırma kampanyası başlattığını öne sürerek, ''Bu amaçla çetelerin gölgesine sığınmaları, kendileri açısından hazin ve ibret verici bir gelişme olmuştur'' dedi.
     Bahçeli, Türkiye'nin; demokratik rejimin geleceği üzerinde siyasi hesapların yapıldığı, demokrasinin temellerini sarsacak oyunların planlandığı ve ülkenin çok ağır sonuçları olacak bir girdabın içine çekildiğini belirterek, ''(Yargı darbesi), 'Siyasi darbe' ve 'Siyasi komplo' tartışmaları son dönemde çok tehlikeli bir mecraya girmiş, bu temelde oluşan cepheler vasıtasıyla bir çatışma ortamının zeminini hazırlama çabaları hız kazanmıştır'' diye konuştu.
     Devlet Bahçeli, herkesi töhmet altında bırakarak, her şeyi kırıp-dökerek hak aranamayacağının artık idrak etmesi ve demokratik rejime zarar verecek tehlikeli adımlardan herkesin uzak durması gerektiğini bildirdi.
     Başbakan Erdoğan'ın son konuşmalarında, demokrasilerde meşruiyetin kaynağının millet olduğuna, siyasetin rotasını ancak milletin belirleyeceğine sürekli vurgu yaptığını hatırlatan Bahçeli, bu tespitlerin tek başına demokrasinin ruhunu ve gerçek anlamını ortaya koymaya yeterli olmadığını söyledi.
     MHP lideri Bahçeli, AK Parti'nin kontrolündeki basın vasıtasıyla soruşturmaları halen süren bazı çete operasyonları ile AK Parti'nin kapatılması davası arasında bağ kurulmasının, bir hükümet üyesinin bunu televizyon ekranlarında açıkça dile getirmesinin tek kelimeyle çok yakışıksız ve çirkin olduğunu bildirdi.
     Bahçeli, Başbakan'ın anlamsız konuşmaları bırakıp çetelerle mücadelenin gereğini yapması gerektiğini kaydetti.

Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,000 µs