En Sıcak Konular

SEZER: DAVAYI ETKİLEYECEK DEĞİŞİKLİK ETİK DEĞİL

25 Mart 2008 11:20 tsi
SEZER: DAVAYI ETKİLEYECEK DEĞİŞİKLİK ETİK DEĞİL Sezer, Parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, siyasette, ''Gergin ve belirsizliklerle dolu bir sürecin'' yaşandığını; ekonominin de ''Üstü kapalı krize'' işaret ettiğini savundu.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin süreci doğrudan etkileyecek bir anayasa değişikliği yapmanın etik ve anayasaya uygun olmayacağını ileri sürerek, ''Böyle bir girişim, hukuka ve hukukun üstünlüğüne bir sivil darbe girişimidir'' dedi.
     Sezer, Parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, siyasette, ''Gergin ve belirsizliklerle dolu bir sürecin'' yaşandığını; ekonominin de ''Üstü kapalı krize'' işaret ettiğini savundu.
     Toplumu kamplaştıracak, kutuplaştıracak girişimlere koşar adımla devam edildiğini öne süren Zeki Sezer, bizzat AK Parti ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutuplaşmaların ve gerginliklerin önünü açacak davranışlar içinde olduğunu ileri sürdü. Sezer, ''Hepimize düşen, böyle bir ortamda sağduyuyla davranmak, tansiyonu düşürmek için üzerimize düşeni yapmak'' diye konuştu.
     DSP Genel Başkanı Sezer, hiçbir zaman siyasi partilerin kapatılmasını düşünmeyeceklerini, 2001 yılında partilerin kapatılmasını zorlaştıran düzenlemeler yaptıklarını anlattı.
     AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine açılmış bir dava olduğunu ve sürecin başladığını anımsatan Sezer, şöyle konuştu:
     ''Şimdi bu süreçte iktidar partisi tarafından yapılmak istenen, belli ölçüde MHP'nin de katkı verebileceği gözlenen anayasa değişikliği ile bu süreci başka bir yöne çevirme girişimi var. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Başlamış süreci doğrudan etkileyecek anayasa değişikliği yapmak, hem etik değil hem anayasaya da uygun değil. Anayasanın bugünkü kurallarına göre bunun yapılabilmesi mümkün değil. Böyle bir girişim, hukuka ve hukukun üstünlüğüne bir sivil darbe girişimidir. Bunu da içimize sindirmemiz mümkün değil. Hükümetin bu konuda atmak üzere olduğu adımla ilgili bir kez daha düşünmesi gerekir. Karışıklığa, kargaşaya, kaosa, gerginliğe değil; huzura, barışa ve gelişmeye ihtiyacımız var.''
     Anayasa değişikliği girişimlerini de eleştiren Zeki Sezer, ''Böyle bir süreçte anayasa değişikliğini düşünmek bir tarafa, demokratik ülkelerde olması gerektiği gibi, Sayın Başbakan'dan, 'Benim hakkımda bir dava açılmış, bu süreç devam ediyor. Davanın sağlıklı gelişmesi açısından hükümeti, davanın konusu olmayan bir arkadaşıma bırakıyorum. Başbakanlığı ona bırakıyorum' demesi beklenirdi. Hukukla oynayıp, hukuku zorlayarak bir darbe girişiminde bulunmak yerine...'' diye konuştu.

Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,291 µs