En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ZORLANARAK, BİR YERLERE ÇEKİLMEK İSTENİYOR

24 Mart 2008 22:33 tsi
ERDOĞAN: ZORLANARAK, BİR YERLERE ÇEKİLMEK İSTENİYOR Bosna-Hersek'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularını da cevapladı.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''bazı kesimlerin Ergenekon Operasyonu kapsamındaki son gözaltıları AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilişkilendirmesiyle'' ilgili olarak, ''Zorlanarak, bir yerlere çekilmek isteniyor. Peki o zaman benim partimin kapatılmasını ben niye önleyemiyorum? O kadar muktedirsem, o zaman partimin kapatılması davasını önlerdim'' değerlendirmesinde bulundu.
     Erdoğan, ''böyle bir iftirayla yargıyı ve yürütmeyi karşı karşıya getirmenin, zan altında tutmanın çok yanlış olduğunu'' ifade ederek, ''Yargı görevini yapmıştır. Olay budur'' dedi.
     Bosna-Hersek'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
     Erdoğan, bir gazetecinin ''Görüşmenizde ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Afganistan'a yönelik Türkiye'den ek asker talebi oldu mu? Türkiye Afganistan'daki asker sayısı artırmayı planlıyor mu? Parti kapatmayı zorlaştıracak anayasal düzenleme planlıyor musunuz? Eğer mutabakat olmazsa referanduma götürmeyi düşünür müsünüz?'' şeklindeki sorularına şu karşılığı verdi:
     ''Önce birinci sorunuzun cevabını vereyim. Temenni ederim ki inanırsınız. Çünkü, bunun cevabını daha önce verdiğimiz halde inanılmadı. Arkadaşlar, böyle bir talep olmamıştır. İnşallah kayıtlarınıza böyle girer, bundan sonra bunun üzerinde tekrar spekülasyonlar olmaz.
     İkincisine gelince, bununla ilgili olarak yasama organı hangi hakka sahipse, bu hakkı her zaman için yerine getirir. Şu anda böyle bir adım atılır mı, atılmaz mı, bu konularla ilgili olarak demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içinde meydana gelmiş bir durum oldu ve bu durumla ilgili olan tarafların atması gereken adımları, şüphesiz ki yasama organı düşünür. Bu adımı atar veya atmaz, bunu önümüzdeki günler gösterecektir. Şu anda arkadaşlarım çalışmaların içindedir. Bu çalışmalar sürmektedir. Temennimiz odur ki ülkemiz, terörle yoğun bir mücadeleyi verdiği, ekonomide ciddi sıçramaların yapıldığı böyle bir dönemde hala bu tür durumlarla karşı karşıya kalmasın.''
     Erdoğan, ''Ergenekon operasyonu kapsamında bazı iddialar ortaya atıldı. Bazı kesimler, son gözaltıları Partiniz'e açılan kapatma davasıyla ilişkilendirdi. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in bugün bir açıklama yaptığını hatırlattı.
     Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Başsavcı'nın açıklamasının içinde a'dan z'ye her şey var. Ben anlamakta zorlanıyorum. Bu ülkede yasama organı var, yürütme organı var, yargı var. Yani, zorlanarak, bir yerlere çekilmek isteniyor. Peki o zaman benim Partim'in kapatılmasını ben niye önleyemiyorum? O kadar muktedirsem, o zaman Partim'in kapatılması davasını önlerdim. Böyle bir iftirayla yargıyı ve yürütmeyi karşı karşıya getirmek, zan altında tutmak çok çok yanlıştır. Yargı görevini yapmıştır. Olay budur. Sürece yönelik bizim söyleyeceğimiz herhangi bir şey söz konusu değildir.''


Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,285 µs